Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

6 élelmiszer, amely sose kerüljön a turmixgépbe

Érdemes erre nagyon ügyelni!
2017. September 28.

Smoothiek, krémlevesek, fagylaltok, szószok – rengeteg minden elkészítését teszi lehetővé egy turmixgép. Viszont ügyelnünk kell arra, hogy a pengéi nem végtelen életűek, így vigyázni kell rájuk. Kezdetnek elég annyi, hogy minden használat után elmossuk a gépet, és a most felsorolt hat élelmiszert nem rakjuk bele:

1.jégkocka: Ha csak nem magas teljesítményű gépünk van, a jégkocka könnyen csorbíthatja a pengék élét. Ugyanez érvényes a nagydarab fagyasztott gyümölcsökre is. Használjunk a smoothie-khoz zúzott jeget és ne kőkeménységű fagyasztott gyümölcsöt.

2.krumplipüré: Egy turmixgép pengéi sajnos túl erősek ahhoz, hogy megfelelően könnyen krumplipürét készítsünk benne. Túlságosan durván aprítják a burgonyát, így abból több keményítő távozik, a végeredmény pedig egy tapadós, nyúlós valami lesz.

3.nagyon forró folyadék: A forró alapanyagból kiáramló gőz lerepítheti a turmixgép tetejét, mely potenciálisan veszélyes konyhai történés is lehet. Nemcsak szétfröcskölődik a lé, de lerepül a tető, mely nem olyan jó, ha valakit eltalál.

4.szárított gyümölcs: Olyan ragadós maradékot hagynak maguk után a pengéken, melyet nemcsak nehéz eltávolítani, de roncsolja is a készüléket. Mielőtt szárított alapanyaggal dolgozunk, áztassuk be meleg vízbe, vagy aprítsuk őket egy kevés folyadékkal.

5.evőeszközök: Amíg mozgásban vannak a pengék, soha ne nyúljunk bele a gépbe. Sem a kanálnak, sem az alapanyagoknak, sem a pengéknek nem tesz jót. Csak kikapcsolt állapotban kaparjuk le a tál oldalát és folytassuk onnan a keverést.

6.nyers sütitészta: A kenyérhez és a süteményekhez ne a turmixgépben keverjük össze a hozzávalókat. Vagy túl masszív keveréket kapunk, vagy az alapanyagok nem keverednek el megfelelően.

forrás: Purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!