Sok kedvenc ételünkben bizony bogarak vannak
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) jóváhagyta a „nem veszélyes, természetben előforduló, elkerülhetetlen hibák” bekerülését bizonyos élelmiszerekbe. Ilyen „hibák” lehetnek például a kukacok, a rágcsálószőr, vagy rovarok darabkái.
Az FDA higiéniai szabványai szerint már alapból kerülnek bogarak bizonyos élelmiszerekbe; a hivatalos honlapon az áll, hogy például a konzerves cseresznyék 5%-ában találhatóak kukacok. Viszont ez ártalmatlan, és megengedett. Egyéb konzerves gyümölcslevek negyed literenként tartalmaznak 1 kukacot. Míg a gombák (száraz, vagy konzerves) akár 20, vagy annál több kéretlen elemet is tartalmazhatnak 100 grammonként.
A csokoládé, a csokilikőr, a mogyoróvaj is tartalmazhatnak ízeltlábúakat, rágcsálószőrt, vagy bogárrészeket. Ez igen undorítóan hangzik, viszont az FDA állítja, ezek a „hibák” semmilyen kárt nem tesznek a szervezetünkben.
forrás: Delish