Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Összegyűjtöttünk 10 olyan tényt az ételekkel kapcsolatban, amelyeket eddig nem, vagy nem jól ismertünk

2017. August 26.

Nem muszáj hűtőbe rakni a vajat: Tény, hogy tejtermék, viszont nagy részben zsír, így nem olyan rövid a szavatossági ideje. A sózott változat pedig sótartalma miatt még ellenállóbb a baktériumokra. Nyugodtan tárolhatjuk az ilyen vajat a konyhapulton (maximum 21°C-os térben), vajtartóban, vagy lezárható dobozban. A sótlant viszont mindenképp tegyük hűtőbe.

A füge a fügedarazsaknak köszönhető: Olyan, mint egy befordított virág, ugyanis a fügefán készülnek a kis darazsak. Nem kell pánikolni, ha fügét eszünk, az nem azt jelenti, hogy darazsat eszünk.

A hűtőben tartott kávébabnak jobb íze van: Egy 2016-os kutatás során megállapították, sokkal ízesebb kávé készül a hűvös helyen tárolt kávébabból.

A boltban kapható extra szűz olíva olaj kamu: A hamisításuk nagy biznisz Olaszországban, így lehet, hogy az onnan érkezők nem extrán szüzek.

A nem hűtőben tárolt tojás is jó: Természetes védőrétegük ellenáll a baktériumoknak, így ha farmtojást veszünk, vagy saját tyúkólból hozzuk a tojást, nem muszáj hűtőbe rakni azt. Viszont a legtöbb bolti verziót átmossák, a védőbevonat pedig lekerül róla.

Érmével a romlott bor ellen: Áldozzunk be egy 5 forintost annak érdekében, hogy finom bort igyunk. Dobjuk bele a pénzt a pohár borba, mielőtt fogyasztanánk, és kavarjuk meg. Ez felfrissíti a romlott bort. Természetesen fontos, hogy az érme tiszta legyen.

Nem mindegy, hány bütyök van a kaliforniai paprikán: Nem mindegyik terem ugyanúgy, tehát a 3 és 4 bütyköseket különféleképp kell felhasználni – utóbbiak például édesebbek, így nyers fogyasztásuk javasolt. A hárombütykösöket pedig érdemes megfőzni, vagy grillezni.

Hűtőbe a juharsziruppal: Ha már egyszer kibontottunk egy üveggel, mindenképp tegyük hűtőbe, különben penészedni kezd.

Nagy biznisz a mézmosás: Az Egyesült Államokban gyakran előfordul, hogy a mézet különféle adalékanyagokkal (pl.: magas fruktóztartalmú kukoricaszirup) hígítják, viszont tiszta mézként értékesítik. Érdemes tehát piacról, kiskereskedésből vásárolni a mézet.

A csípős szószt nem kell hűtőbe rakni: Az ecetalapúaknak kb. 3 éve szavatossági idejük van, így ezeket nem kell hidegre tenni.

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!