Összegyűjtöttünk 10 olyan tényt az ételekkel kapcsolatban, amelyeket eddig nem, vagy nem jól ismertünk
2017. August 26.Nem muszáj hűtőbe rakni a vajat: Tény, hogy tejtermék, viszont nagy részben zsír, így nem olyan rövid a szavatossági ideje. A sózott változat pedig sótartalma miatt még ellenállóbb a baktériumokra. Nyugodtan tárolhatjuk az ilyen vajat a konyhapulton (maximum 21°C-os térben), vajtartóban, vagy lezárható dobozban. A sótlant viszont mindenképp tegyük hűtőbe.
A füge a fügedarazsaknak köszönhető: Olyan, mint egy befordított virág, ugyanis a fügefán készülnek a kis darazsak. Nem kell pánikolni, ha fügét eszünk, az nem azt jelenti, hogy darazsat eszünk.
A hűtőben tartott kávébabnak jobb íze van: Egy 2016-os kutatás során megállapították, sokkal ízesebb kávé készül a hűvös helyen tárolt kávébabból.
A boltban kapható extra szűz olíva olaj kamu: A hamisításuk nagy biznisz Olaszországban, így lehet, hogy az onnan érkezők nem extrán szüzek.
A nem hűtőben tárolt tojás is jó: Természetes védőrétegük ellenáll a baktériumoknak, így ha farmtojást veszünk, vagy saját tyúkólból hozzuk a tojást, nem muszáj hűtőbe rakni azt. Viszont a legtöbb bolti verziót átmossák, a védőbevonat pedig lekerül róla.
Érmével a romlott bor ellen: Áldozzunk be egy 5 forintost annak érdekében, hogy finom bort igyunk. Dobjuk bele a pénzt a pohár borba, mielőtt fogyasztanánk, és kavarjuk meg. Ez felfrissíti a romlott bort. Természetesen fontos, hogy az érme tiszta legyen.
Nem mindegy, hány bütyök van a kaliforniai paprikán: Nem mindegyik terem ugyanúgy, tehát a 3 és 4 bütyköseket különféleképp kell felhasználni – utóbbiak például édesebbek, így nyers fogyasztásuk javasolt. A hárombütykösöket pedig érdemes megfőzni, vagy grillezni.
Hűtőbe a juharsziruppal: Ha már egyszer kibontottunk egy üveggel, mindenképp tegyük hűtőbe, különben penészedni kezd.
Nagy biznisz a mézmosás: Az Egyesült Államokban gyakran előfordul, hogy a mézet különféle adalékanyagokkal (pl.: magas fruktóztartalmú kukoricaszirup) hígítják, viszont tiszta mézként értékesítik. Érdemes tehát piacról, kiskereskedésből vásárolni a mézet.
A csípős szószt nem kell hűtőbe rakni: Az ecetalapúaknak kb. 3 éve szavatossági idejük van, így ezeket nem kell hidegre tenni.
forrás: popsugar.com