Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Nincs íze a brokkolinak? Ha így készíted, búcsút inthetsz az unalmas végeredménynek

2023. January 7.

Mi a közös a brokkoliban és a kelbimbóban azon túl, hogy mindkettő zöld színű, nagyon egészséges és rendszertanilag is rokon növény? Hát az, hogy ezeket a zöldségféléket hozza fel példaként rengeteg embertársunk, ha arról faggatjuk, hogy mely élelmiszerek „tiltólistásak” náluk. 

A brokkolit sokan egész egyszerűen azért nem szeretik, mert eddig valószínűleg csak rosszul elkészített zöldséggel találkoztak. Ez lehet azért, mert a brokkoli nem volt friss, de akkor is hasonló a helyzet, ha túlfőzve, sárgászöld, szétmálló furcsaságként került a tányérjukra.

 

Tipp: Mutatjuk, miért is olyan egészséges a brokkoli

 

Pedig a finomra elkészített brokkoli titka nem bonyolult szakácsmódszerben, és nem is nehezen beszerezhető extra fűszerfélében rejlik. Roppant egyszerű az alapelv: süssük és hagyjuk békén! Pontosabban ne kevergessük, bolygassuk a serpenyőben vagy a tepsiben. Miért is? A megfejtés a Maillard-reakció. Ennek hatására lesz a serpenyős burgonya barna és mennyeien finom, de az aromák felszabadulásához szükséges, hogy az étel elérje a 150 fokos hőmérsékletet. Tehát hagyjuk a brokkolinkat is elkezdeni bebarnulni, mielőtt kavargatásba, rázogatásba, forgatásba fogunk. Nem baj, ha a rózsák széle ropogós lesz, sőt így lesz csak igazán finom és ízletes a kész zöldségünk. 

 

Forrás: mashed

 

Kapcsolódik: 

Brokkolit a kávéba? Új trend hódít az egészségtudatosan táplálkozók körében

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!