Nincs íze a brokkolinak? Ha így készíted, búcsút inthetsz az unalmas végeredménynek
2023. January 7.Mi a közös a brokkoliban és a kelbimbóban azon túl, hogy mindkettő zöld színű, nagyon egészséges és rendszertanilag is rokon növény? Hát az, hogy ezeket a zöldségféléket hozza fel példaként rengeteg embertársunk, ha arról faggatjuk, hogy mely élelmiszerek „tiltólistásak” náluk.
A brokkolit sokan egész egyszerűen azért nem szeretik, mert eddig valószínűleg csak rosszul elkészített zöldséggel találkoztak. Ez lehet azért, mert a brokkoli nem volt friss, de akkor is hasonló a helyzet, ha túlfőzve, sárgászöld, szétmálló furcsaságként került a tányérjukra.
Tipp: Mutatjuk, miért is olyan egészséges a brokkoli
Pedig a finomra elkészített brokkoli titka nem bonyolult szakácsmódszerben, és nem is nehezen beszerezhető extra fűszerfélében rejlik. Roppant egyszerű az alapelv: süssük és hagyjuk békén! Pontosabban ne kevergessük, bolygassuk a serpenyőben vagy a tepsiben. Miért is? A megfejtés a Maillard-reakció. Ennek hatására lesz a serpenyős burgonya barna és mennyeien finom, de az aromák felszabadulásához szükséges, hogy az étel elérje a 150 fokos hőmérsékletet. Tehát hagyjuk a brokkolinkat is elkezdeni bebarnulni, mielőtt kavargatásba, rázogatásba, forgatásba fogunk. Nem baj, ha a rózsák széle ropogós lesz, sőt így lesz csak igazán finom és ízletes a kész zöldségünk.
Forrás: mashed
Kapcsolódik:
Brokkolit a kávéba? Új trend hódít az egészségtudatosan táplálkozók körében