Ne csak főzz az olívaolajjal, takarításra is használd!
2020. April 17.Éljenek a természetes tisztítószerek! A citromot, az ecetet vagy a szódabikarbónát már senkinek sem kell bemutatni, most pedig jöjjön egy újabb „ehető alapanyag”, amely nemcsak főzéskor vethető be, hanem a takarítás során is kihasználható a sokoldalúsága.
Több módszer létezik a rozsdamentes acél felületek tisztítására és karbantartására. Nem kell feltétlenül kemikáliákat használnunk a konyhában, inkább kapjunk elő egy olyan csodaszert, amelynek egyébként is a konyhapulton a helye. Ez pedig nem más, mint a jó minőségű olívaolaj.
Cseppentsünk pár cseppet mikroszálas törlőkendőre, és a fémfelület polírozásának szálirányában töröljük végig az eszközeinket. Nemcsak a foltokat és ujjlenyomatokat tüntetni el, hanem a kisebb karcokat is. Ezután töröljük át a felületet egy másik tiszta mikroszálas kendővel.
Ha öntöttvas serpenyőkben, edényekben főzünk, ezek tisztítására is remek az olívaolaj. Keverjük össze kevés kristálycukorral vagy sóval, majd dörzsöljük át a felületet.
Ahogy arcpakolásokat, arcmaszkokat is készíthetünk olívaolajjal, úgy a bútoraink ápolásához szintén jól alkalmazható. Puha rongy és pár csepp olívaolaj fényessé, ragyogóvá varázsolja a fafelületeket. Ha pedig először a makacsabb szennyeződésektől szeretnénk megszabadulni, adjunk az olajhoz egy kevés ecetet. Először ezzel a keverékkel, majd pedig tiszta olajjal töröljük át a bútort.
Forrás: The Kitchn