Mutatjuk, hogyan készíthetsz narancsfacsarót házilag
2022. July 28.Kicsit túlvásároltuk magunkat több kiló friss, érett naranccsal, és semmi esély arra, hogy időben elfogyasszuk? És persze narancsfacsarónk sincs, mert eddig úgy gondoltuk, hogy sosem lesz rá szükségünk? Jöjjön a megoldás, házi narancslé készítésre fel!
Szükségünk lesz narancsra, sok-sok narancsra. Illetve egy kiürült másfél literes, és egy kisebb, 250 milliliteres PET palackra, 2 nagy nyársra, valamint egy üres pohárra, amibe az elkészült narancslé kerül.
Tipp: Ezért ne kerüljön a kukába a narancs héja
Először is vágjuk ketté a nagyobb műanyag palackot vízszintesen, vegyük le a kupakját és tegyük a poharunkra. A kisebbik palackot kupak nélkül, fejjel lefelé állítsuk bele a nagyobb palackba.
Az egyik nyárssal szúrjuk át mindkét palackot a nagyobbik nyaka felett kicsivel, majd a második nyárssal is szúrjuk át mindkét palackot az első nyárs felett kb. 5 centivel. Ezzel – ha jól csináltuk – elég stabilan rögzítettük egymáshoz a két palackunkat. Vágjunk félbe egy narancsot, és facsarjuk ki a kisebbik palack felfelé álló talpához nyomva. A mozdulat a megszokott lenyomva csavarás.
Ha minden jól sikerült, kész is a házi készítésű, újrahasznosított narancsfacsarónk és a frissen facsart gyümölcslevünk.
Ezt már olvastad?
Az örök nyár íze van a jaffa szörpben – de mi ez, ha nem sima narancs?
Forrás: Tips and Tricks