Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyar lett a világ második legjobb fagylaltkészítője

2022. July 18.

A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta.

Fazekas Ádám az előkelő második helyezést érte el a világ legjobb fagylaltkészítőit számon tartó Gelato Festival World Ranking ranglistája szerint. A cukrászmester valószínűleg korábbi jeles nemzetközi versenyszerepléseinek köszönheti a mostani helyezést. De mi teszi ilyen különlegessé kreálmányát, azt a pisztáciafagyit, amivel tavaly berobbant a köztudatba? A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül, győzelme így egy új korszak kezdetét jelezheti a fagyikészítésben.

Tipp: Már az ókori egyiptomi fáraók is ehettek fagyit

Hihetetlen számomra, hogy a második helyezéssel tértünk haza, hiszen csak három versenyen vagyok túl, de mégis a dobogón végeztem! Büszkeséggel tölt el ez a pár év, amit magam mögött tudhatok. Szeretném megköszönni a rengeteg támogatást a családomnak, a barátaimnak, a kollégáimnak és mindazoknak akik hittek bennem valamilyen formában” – mondta Fazekas Ádám.

A Gelato Festival World Ranking rangsora már a nemzetközi sajtót is bejárta: Ádám pisztáciafagyijáról a Forbes mellett a német, olasz és amerikai sajtó is beszámolt.

Az első helyezett Marco Venturino lett, az I Giardini di Marzo fagylaltüzletből. A maestro nyertes fagyos desszertje tejjel, fehér csokoládéval és kézzel készített rózsavíz alappal készül. Egyedülálló ízét egy kevésbé ismert liguriai különlegesség, a Slow Food Presidiumnak számító gazdag, krémes, aromás rózsaszörp ihlette.

Ádámnak egyébként nem ez az első nemzetközi elismerése. Tavaly decemberben az első díjat hozta el a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit joggal nevezhetünk a  fagyik világbajnokságának. És természetesen az élményből a magyaroknak sem kell kimaradniuk! A fagyikkal a budapesti, 16. kerületi és a rétsági Fazekas Cukrászdában is találkozhatnak. Az ízek közt a világbajnok pisztácia mellett megtaláljuk a csokoládét, vaníliát, sós karamellt, tökmagolajat, de a mangót, málnát és az igazán extrém kovászos uborkás nyalnivalót is.

Kovászos uborkás fagyi / Fotó forrása: Fazekas Cukrászda Facebook

Ezt már olvastad? 

Ezzel a hétköznapi tárggyal megakadályozhatod, hogy megolvadjon a fagyi hazafelé az autóban

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyre jobban bírják a magyarok a csípőset

Egyre jobban bírják a magyarok a csípőset

Nem mondanak le a glutén- és laktózmentes termékeket vásárlók a finom ízekről
Nem telhet el nyár lángos nélkül!

Nem telhet el nyár lángos nélkül!

Cikkünkben alapreceptet is mutatunk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!