Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Miért van ekkora sikere a csupasz tortának?

5 ok, hogy mellette döntsünk
2017. June 10.

Ezek a minimál stílusú torták egyre gyakrabban bukkannak fel a cukrászdákban – nemcsak otthoni szülinapokra, de esküvőkre is egyre gyakrabban rendelnek ilyet. A csupasz torta több mint torta cukorbevonat nélkül.

Könnyű felismerni a csupasz tortát, hiszen látszanak a piskótái, tölteléke, a rétegek és rendkívül visszafogott díszítési stílus jellemzi. Többnyire mindenféle külső borítást mellőznek, néha viszont egy vékony vajkrémbevonattal kenik körbe.

A trend 2014-ben Christina Tosinak (a Milk Bar séfjének) köszönhetően ütötte fel a fejét. Szerinte a csupasz torta nagy előnye, hogy a szabadon hagyott rétegek miatt sokkal jobban kitűnik a valósi ízvilág. Ha egy profi véleménye nem lenne elég, mutatunk további 5 okot arra, miért rendeljünk/készítsünk következő szülinapunkra csupasz tortát:

Mutassuk meg a rétegeket: Amikor rengeteget dolgozunk azzal, hogy mértani pontossággal egyengessük el a tölteléket a piskóták között, akkor bűn elfedni a végeredményt.

Ha kifogytunk a vajkrémből: Összeállítottuk a tortát, de észrevesszük, hogy alig maradt már krém. Ne kezdjünk neki egy újabb adag kikeveréséhez, élvezzük az ízes, de kevésbé édes végeredményt.

Nyáron a legjobb választás: A melegben esküdők gyakran döntenek a csupasz torta mellett, hiszen a magas hőmérséklet és páratartalom a cukorbevonat ellensége. Meleg napokon még a vajkrém tölteléket is cseréljük lekvárra, habra.

Rusztikus látvány: A vintage tematikájú eseményre – legyen ez szülinap, vagy esküvő – remek választás ez a minimális stílusú, olykor teljesen dísztelen sütemény.

Könnyen dekorálható: Kezdőknek, vagy a cukorbevonat terén járatlanabbaknak tökéletes a csupasz torta. Fókuszáljunk arra, hogy a rétegek egyenletesek legyenek, a torta tetejére pedig minimális díszeket rakjunk.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őrület! A Túró Rudi Pöttyös Guru desszertjét tortába álmodta Olivér séfünk

Őrület! A Túró Rudi Pöttyös Guru desszertjét tortába álmodta Olivér séfünk

Túró guru torta, azaz a túró karamellel, mogyoróval és csokival

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!