Miért van ekkora sikere a csupasz tortának?
Ezek a minimál stílusú torták egyre gyakrabban bukkannak fel a cukrászdákban – nemcsak otthoni szülinapokra, de esküvőkre is egyre gyakrabban rendelnek ilyet. A csupasz torta több mint torta cukorbevonat nélkül.
Könnyű felismerni a csupasz tortát, hiszen látszanak a piskótái, tölteléke, a rétegek és rendkívül visszafogott díszítési stílus jellemzi. Többnyire mindenféle külső borítást mellőznek, néha viszont egy vékony vajkrémbevonattal kenik körbe.
A trend 2014-ben Christina Tosinak (a Milk Bar séfjének) köszönhetően ütötte fel a fejét. Szerinte a csupasz torta nagy előnye, hogy a szabadon hagyott rétegek miatt sokkal jobban kitűnik a valósi ízvilág. Ha egy profi véleménye nem lenne elég, mutatunk további 5 okot arra, miért rendeljünk/készítsünk következő szülinapunkra csupasz tortát:
Mutassuk meg a rétegeket: Amikor rengeteget dolgozunk azzal, hogy mértani pontossággal egyengessük el a tölteléket a piskóták között, akkor bűn elfedni a végeredményt.
Ha kifogytunk a vajkrémből: Összeállítottuk a tortát, de észrevesszük, hogy alig maradt már krém. Ne kezdjünk neki egy újabb adag kikeveréséhez, élvezzük az ízes, de kevésbé édes végeredményt.
Nyáron a legjobb választás: A melegben esküdők gyakran döntenek a csupasz torta mellett, hiszen a magas hőmérséklet és páratartalom a cukorbevonat ellensége. Meleg napokon még a vajkrém tölteléket is cseréljük lekvárra, habra.
Rusztikus látvány: A vintage tematikájú eseményre – legyen ez szülinap, vagy esküvő – remek választás ez a minimális stílusú, olykor teljesen dísztelen sütemény.
Könnyen dekorálható: Kezdőknek, vagy a cukorbevonat terén járatlanabbaknak tökéletes a csupasz torta. Fókuszáljunk arra, hogy a rétegek egyenletesek legyenek, a torta tetejére pedig minimális díszeket rakjunk.
forrás: thekitchn.com