Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért szeret Nigella Lawson egyedül enni?

2021. April 29.

Sokak kedvenc televíziós szakácsa és gasztronómiai írója, Nigella Lawson az emberek többségével ellentétben kimondottan szereti egyedül elfogyasztani a főztjét. Egyik könyvében ezt úgy fogalmazta meg, hogy bár szeret másokra főzni, éppen annyira örömét leli abban, ha csak magának készít valamit, és nem hiszi, hogy a főzés lényege mások etetése lenne.

 

Már Lucullus is ezt vallotta 

Nem ő az első híresség, aki hasonlóan gondolkozik, sőt! A lucullusi lakomák névadójáról, az ókori Rómában élő Lucius Lucullusról maradt fenn az a történet, hogy bár imádott hatalmas és bőséges közös étkezéseket rendezni, egy alkalommal, amikor a szakácsa nem igazán erőltette meg magát – mondván, aznap nem fogadtak vendégeket –, Lucullus rettenetes haragra gerjedt. „Éppen azért kellene különös figyelmet fordítani a vacsorára, mert Lucullus Lucullusszal eszik” –  mondta. 

 

Nigella Nigella társaságában

Nigella szerint akkor is finom ételt készítünk, amikor magunkra főzünk, azonban teljesen más így alkotni a konyhában, mintha vendégeket várnánk. Ha magunkban vagyunk, kevésbé kell azon stresszelnünk, hogy milyen lesz az eredmény, jobban oda tudunk figyelni az apróságokra, illetve kedvünkre kísérletezgethetünk. Szerinte a magányos főzés és étkezés lehetőséget teremt a nőknek, hogy pozitív kapcsolatot építsenek ki az ételekkel.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!