Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mi az a toblerone alagút?

Az Instagramon rengeteg testpozitív és kevésbé kellemes tag terjed. A toblerone tunnel az utóbbihoz tartozik.
2018. June 14.

Ismerjük a Toblerone csokit igaz? A finom, háromszögekből álló európai édesség. Most viszont pont ezek a háromszögek okozzák az Instagramon napjainkban terjedő, egészségtelen testképőrületet. A képmegosztó felületen akkor taggeljük ezt a címkét, ha a képen a nő combjai közt feltűnik a háromszög: a combok felső része és a fenék keretezte rés.

A tag magában még nem ártalmas – létezik ennek az ellenpéldája, a mermaid thighs (sellő combok), amikor összeér a két comb. A gond ott kezdődik, ha ez mint követendő példa jelenik meg. A vékonyabb combokkal rendelkezőknek természetüktől fogva van háromszög a combjuk felső részénél, viszont ez nem kell, hogy etalon kinézet legyen.

Az efféle címkékkel az a baj, hogy sztenderdeket állítanak a közösségi médiát használók szemében: „ez a divat, így kell kinézni!” Ez nem újkeletű dolog, évszázadok óta léteznek testideálok, de nem mindig kell követni azokat. A más (értsd: összeérő combú) testalkatú nők esetében valószínűleg sosem alakul ki ez a rés, és nem kéne, hogy emiatt valaki kevesebbnek érezze magát.

A címkézéssel még nem nagyon jutottunk előrébb, hiszen ez is egyfajta megbélyegzés, skatulyába rakás – mintha azokból nem lehetne kitörni. Legyünk akár #mermaidthighs vagy #thighgap, vagy a frissen trendi #tobleronetunnel, a lényeg, hogy megbékéljünk azzal, amilyenek vagyunk. A testedzést, diétázást pedig ezután csak ésszerű keretek között tegyük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Új Insta-sztár a láthatáron

Új Insta-sztár a láthatáron

Wellness Ted feleségét parodizálja hivatalos oldalán
A 4 leginspirálóbb külföldi Instagram felhasználó - gyerekkaják terén

A 4 leginspirálóbb külföldi Instagram felhasználó - gyerekkaják terén

Van, akit az ételek miatt, van, akit "csak" a tálalása miatt érdemes követni, de egy biztos: ötletes, jópofa és gyönyörű képeket nézegetni mindig jó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!