Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Melyik a magyarok favorit pizzája? Cikkünkből kiderül

2021. June 28.

 

A sonkás-kukoricás pizza a magyarok kedvence, de van, aki a marhahús és az őszibarack találkozására esküszik. A legtöbben havi 5000 forintot szánnak az olasz eredetű finomságra, de a válaszadók negyede havi 15 000 forintot sem sajnál a pizzára – derült ki a Pek-Snack online kutatásából, amely közel 700 fő megkérdezésével vizsgálta pizzafogyasztási szokásainkat.

 

A pizza szezontól, hangulattól, széljárástól függetlenül népszerű Magyarországon. A Pek-Snack májusi online kutatásában arra a kérdésre kereste a választ, melyik típus a magyarok kedvence. Közel 700 kitöltő válaszai alapján nemcsak az derült ki, hogy a sonkás-kukoricás a legnépszerűbb ízesítés – a sonkás-gombás a második helyezett –, hanem az is, hogy a magyarok kísérletező kedve határtalan: kedvelt feltét a lecsó, a brokkoli, az articsóka, a padlizsán is; van, aki pedig a marhahús és az őszibarack találkozására esküszik.

Nagyobb a nemzeti konszenzus a beszerzés helyét illetően: a válaszadók 40 százaléka jelölte meg valamelyik pizzériát. A második legnépszerűbb típus a házi: a saját maga által gyúrt pizzatészta a válaszadók 23 százaléka számára etalonnak számít.

A legtöbben havi 5000 forintig költenek erre a finomságra, de a válaszadók negyede havi 15 000 forintot sem sajnál pizzára.

A kutatás résztvevőinek 93 százaléka az olasz pizza híve, csupán 7 százaléknak jut erről a szóról először eszébe az amerikai verzió. Közel 70 százalék azt a típust kedveli, amelyiken szinte nem látszik a tészta a feltétektől. Ha pedig a sajtról beszélünk, akkor a hagyományos sajt vezet, majd mozzarella, parmezán, feta a népszerűségi sorrend.

A különféle reformpizzákra is egyre nagyobb a kereslet: teljes kiőrlésűt alkalmanként vagy rendszeresen 47 százalék vásárol, és a glutén-, valamint laktózmentes, illetve vegán változatokra is nő az igény. A hús azonban még mindig dominál: a válaszadók 75 százaléka szeret vele találkozni a pizzáján.

„A húsimádók számára jó hírünk van: a sonkát tartalmazó termékeink a második negyedévtől kizárólag Kometa sonkával készülnek, a két cég stratégiai megállapodásának köszönhetően. Így egyszerre növeljük a hazai alapanyagok stratégiai szerepét és védjük a magyar munkahelyeket” – fogalmaz Nock-Vető Katalin, a Pek-Snack Kft. marketingvezetője. Hozzáteszi: a sonkás, a sonkás-kukoricás, valamint a sonkás-gombás Pek-Snack pizzákra is Kometa sonka kerül.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rendeljünk egy pizzát? Inkább süssük meg mi!

Rendeljünk egy pizzát? Inkább süssük meg mi!

Az Ízes Élet 8 népszerű pizzareceptje következik. Pizzasütésre fel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!