Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A közönségszavazás nyertese az előkertek kategóriában: Tóthné Vattamány Andrea, Nyíregyháza (Fotó: Virágos Magyarország/Facebook)

Megvannak a Virágos Magyarország verseny győztesei

2020. August 21.

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny győzteseit. A legszebb kertek, illetve legszebb balkonok címekre összesen közel 2500-an pályáztak, mindkét kategóriában 11 díjat ítéltek oda – közölte a turisztikai ügynökség az MTI-vel.

A legszínesebb növénykavalkád díj nyertese az előkertek kategóriában: Németh Zoltán, Siófok (Fotó: Virágos Magyarország/Facebook)

A “Virágos balkonok, virágos kertek” kiírás országszerte hatalmas népszerűségnek örvendett, mindkét kategóriában az összes megyéből érkezett pályázat. A legszebb kertek kategóriában Pest megye, Budapest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megye volt a legaktívabb. A legszebb balkonok kategóriában a fővárost Pest és Győr-Moson-Sopron megye követte a nevezők számában. A versenyre a közösségi médiában is nagy figyelem irányult: a Virágos Magyarország Facebook oldalán zajló közönségszavazáson mintegy 16 600 szavazat érkezett a különböző pályázatokra.

A közönségszavazás nyertese az előkertek kategóriában: Tóthné Vattamány Andrea, Nyíregyháza (Fotó: Virágos Magyarország/Facebook)

A tájékoztatás szerint a három legszebb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták például a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legromantikusabb előkertet és a leginkább fenntartható megoldásokat. A nyertes kertek és balkonok megtekinthetők a Virágos Magyarország Facebook oldalán.

Bálint gazda emlékdíjakat is kiosztottak

Egy-egy Bálint Gazda emlékdíjat is odaítéltek Magyarország kertésze, a verseny egykori zsűritagja tiszteletére, aki az idén hunyt el életének 101. évében. Az emlékdíj az olyan pályázatokat díjazta, amelyek a dísznövények és a gyümölcsök, valamint a zöldség- és fűszernövények együttélésére építettek.

A Bálint Gazda díj nyertese balkon kategóriában: Némethné Szarvas Kata, Budapest (Fotó: Virágos Magyarország/Facebook)

Az első három legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalvánnyal jutalmazták. A 8-8 különdíjas pályázat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal gazdagodott. A közönségszavazás 3-3 kategóriagyőztese is 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyert, illetve mindkét kategória szavazói között 3-3, egyenként 25 ezer forint értékű utalványt sorsoltak ki – közölte az MTÜ.

Forrás: Drive Me Baby, MTI

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Könyvajánló: Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

Könyvajánló: Zia Allaway: Konyhakert a lakásban

Nincs kerted? Semmi baj! Ez a könyv megmutatja, hogy lakásban is bátran termeszthetsz finom és egészséges ehető növényeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!