Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Meglepő ízkombinációk és újszerű termékötletek hódítottak a SPAR termékinnovációs versenyén

A Legjava termékek standjánál gasztrobloggerünk, Csigó Zita ételeit is megkóstolhatták az érdeklődők.
2019. October 4.

Egyedülálló a hazai kereskedelemben a SPAR és az Agrármarketing Centrum (AMC) szakmai együttműködésével zajló, a hazai termékinnovációkat segítő kezdeményezés. A verseny két hónapja során a szervezők kreatív, a fenntarthatóságot is szem előtt tartó, a magyarországi piacon már fellelhető, de széles körben nem elérhető élelmiszereket kerestek. A pályázat útján kiválasztott nyertes termékek 2020-ban a 34 magyarországi INTERSPAR áruház polcaira kerülnek.

Friss és innovatív termékeket kerestek

A verseny döntőjére a 2019. szeptember 26-29-i Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár szombati napján került sor a HUNGEXPO területén. A szeptember 28-i izgalmas véghajrá során a versengő csapatok nyilvános termékbemutatókat és prezentációkat tartottak. A megmérettetést óriási érdeklődés kísérte, a versenyre ugyanis 269 pályázat érkezett. A versenybíróság a versenyző csapatok projektjeit elsősorban az innovatív jelleg, a csomagolás milyensége és a piacképesség alapján rangsorolta 1-től 5-ig. A döntési szempontrendszerben nagy jelentőséggel bírt, hogy az adott termék mennyire érdekes, különleges és egészséges, előállítása során alkalmaznak-e új technológiai eljárásokat, vagy összetevőiben tartalmaz-e egyedi megoldásokat. Sokat számított a csomagolás környezettudatossága, divatossága és felhasználóbarát volta is. A termék piacképességének vizsgálatakor pedig figyelembe vették – a kóstolói és kipróbálói vélemények alapján – a várható vásárlói élményt is.

A minőségi magyar élelmiszerek egyre nagyobb teret nyernek az áruházainkban, ezáltal járulunk hozzá a hazai agrárium és feldolgozóipar fejlődéséhez. Az idei Hungaricool by SPAR innovációs verseny az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával is ezt a célt szolgálja, amelynek köszönhetően jövőre több új és eredeti magyar élelmiszertermékkel találkozhatnak hipermarketeink vásárlói. Nagyszerű eredményként értékelhetjük a közel 300 versenyrésztvevőt, amely arra is garancia, hogy hosszabb távú potenciállal rendelkezik a magyarországi élelmiszer-kereskedelmi ágazat” – mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója.

A nyertesek

A Hungaricool SPAR innovációs verseny az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával 2019. évi győztesei:

Vagamary Kft. – hűtött desszertek

Piros Gábor kistermelő – füstölt fürjtojások

Prizma-Bautim Kft. – kenhető zsírok

Fejes Attila – Hagymás Alap – hagymás alapok

Hétvezér Product Kft. – kolbász- és szalámi-különlegességek

Anjuna Ice Pops Kft. – jégkrémek

Shrub Hungary Kft. – üdítőitalok

Mendula Bakery Kft. – granolák

Caro Ferina Vadhúsfeldolgozó Kft. – pástétomok

Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet – szószok és lekvárok

Ezúton szeretnénk külön gratulálni a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezetnek, a Legjava termékek gyártójának! A Legjava standjánál az OMÉK-on az érdeklődők gasztrobloggerünk, Csigó Zita “Legjavára hangolt” receptjeit is megkóstolhatták az előételtől kezdve egészen a desszertig.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Magyar fagylalt is különdíjat kapott egy nemzetközi fagylaltversenyen

Magyar fagylalt is különdíjat kapott egy nemzetközi fagylaltversenyen

A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!