Meghámoztad, megpucoltad? Ennek az 5 héjnak egyáltalán nem kellene a szemetesben végeznie
2020. April 2.Ha fontos számunkra a környezetünk, érdemes arra is odafigyelni, hogy mit dobunk ki a kukába. Vannak ugyanis olyan konyhai hulladékok, amelyek kifejezetten hasznosak, azaz még jól jöhetnek a ház körül. 5 szuper felhasználási lehetőséget mutatunk.
Citrusfélék héja
Használjuk ki, hogy remek az illatuk! Egyrészt bevethetjük a kellemetlen szagok semlegesítésére, másrészt pedig a természetes tisztítószereinket, például az ecetet is kellemesebbé varázsolhatjuk némi citromos vagy narancsos illattal.
Krumplihéj
A bőrcipők megmentője! A héj belső oldalával dörzsöljük át a cipőinket, majd puha ronggyal fényesítsük ki.
Avokádóhéj
Többet tud, mint egy bolti arcmaszk! Tegyük a héjdarabokat belső felükkel lefelé az arcunkra, és hagyjuk 10-15 percet hatni. Ezalatt bőrünk beszívja a héjban található tápanyagokat.
Banánhéj
Ha már agyunkra mennek az önkéntes karanténban a lakótársaink, elhelyezhetjük a csúszós banánhéjakat a lakás stratégiailag fontos pontjain… Na jó, persze most csak vicceltünk! Valójában a szobanövényeinknek kedvezhetünk: a banánhéj belső oldalával óvatosan dörzsöljük át a leveleiket, tisztábbak és fényesebbek lesznek.
Hagymahéj
Közeleg a húsvét, itt az ideje a tojásfestésnek! A vöröshagyma héjával gyönyörű barna árnyalatúra festhetjük a tojásokat. Készítsünk főzetet a külső héjakkal, majd áztassuk bele a tojásokat. A szín erőssége az áztatás hosszától függ.