Maradt némi cukorpálca karácsonyról? Mutatunk pár szuper ötletet a felhasználására
2020. January 7.A candy cane, azaz a cukorpálca az egyik legkedveltebb karácsonyi édesség és dekoráció. A piros-fehér csíkos kis pálcák finomak és mutatósak, viszont ha nem fogyott el az ünnepek alatt, érdemes alternatív módokat keresni a felhasználásukra.
Tegyük forró csokiba!
Vagyis egész pontosan körben a bögrénk szélére! Ismerős a kristálycukorral bevont szájú koktélos pohár? Hasonlót készíthetünk a bögrénkre is. Egy kevés fehér csokit olvasszunk meg, majd mártsuk bele a bögrénk száját. A cukorpálcákat törjük durvára, majd szórva, hempergetve, forgatva „ragasszuk” bele a csokiba. Ezután már tölthetjük is a bögrénkbe a kedvenc forró csokinkat.
Mályvacukor „kanál”
Nagy méretű (fehér) mályvacukorba szúrjunk kis nyársakat vagy hurkapálcákat. Mártsuk olvasztott csokiba, majd hempergessük meg az összetördelt cukorban. Hungarocellbe szúrva hagyjuk teljesen megszáradni és megszilárdulni, majd csomagoljuk celofánba. Kevergetés közben kellemesen beleolvad a forró tejbe, csokiba vagy tejeskávéba, apró gasztroajándéknak sem utolsó.
Szórócukor helyett
Apróra törve feldobhatjuk vele a krémes süteményeinket, azaz mutatós szórócukrot készíthetünk belőle. Istenien mutat mascarponés pohárkrémek tetején vagy egy tejszínhabbal bevont tortán.
Keverjük kekszbe!
Ha van kedvenc amerikai típusú keksz (cookie) receptünk, dobjuk fel némi összezúzott candy cane-nel! Étcsokis tésztához passzol a legjobban.
Forrás: tablespoon