Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Májusban a gasztronómiáé két hétvége is

10-13-ig a vegán ételek, 17-20-ig pedig a magyar és a nemzetközi gasztronómia ünnepel Budapesten.
2018. April 29.

Május második hétvégéjén vegán gasztrómaffia foglalja el a WestEnd Millenium Tetőkertet.

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Vegan Food Fest, Magyarország legmenőbb és 100%-ban növényi gasztrofesztiválja.  A WestEnd tetőkertejébe kitelepülő éttermek, cukrászdák, street food-osok és kiállítók olyan ételekkel és italokkal készülnek, amelyeket a rendezvényen kívül nem lesz lehetősége máshol megkóstolni a látogatóknak.

Az ételkóstolások mellett a rendezvény négy napján folyamatosan tartanak majd az előadások és kisebb koncertek a rendezvény színpadán. Nyers és növényi ételes workshopok, egészségügyi és növényi étrenddel kapcsolatos előadások lesznek, valamint olyan zenészek lépnek majd fel, akik otthon mozognak a növényi étrend háza táján, így nem csak hangulatos zenéket, de rövidebb előadásokat is hallhatunk majd tőlük.

A belépés az eseményre díjtalan.

Gourmet Fesztivál: a gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig

Idén is a Millenárison mutatkoznak be Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai, a hazai gasztronómia aktuális finomságai, valamint a fesztivál ízelítőt ad a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is. A mostani tematika a gombóc lesz, a kaviár, és a pezsgő.

A fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje, mellette itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje. A színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.

Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül.  Workshopokból sem lesz hiány, előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.

A további színpadi programok is sok izgalmat ígérnek: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, a látogatók találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is.  Ezek mellett lesznek gyermekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.

Végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen. Idén is átadják majd a Gourmet díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.

A belépés 14 éves kor alatt díjtalan.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mutatjuk a Bocuse d'Or magyar döntőseit

Mutatjuk a Bocuse d'Or magyar döntőseit

Kevesebb mint egy hét van hátra a neves szakácsverseny magyar döntőjéig
Ezek lesznek a gasztro kedvencek 2018-ban

Ezek lesznek a gasztro kedvencek 2018-ban

Persze, ha hinni lehet a Pinterest jóslatainak
Egy kihagyhatatlan gasztro kaland

Egy kihagyhatatlan gasztro kaland

Pusszantlak, vegán! - Kristóf Konyhája átgördült Londonba

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!