Májusban a gasztronómiáé két hétvége is
Május második hétvégéjén vegán gasztrómaffia foglalja el a WestEnd Millenium Tetőkertet.
Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Vegan Food Fest, Magyarország legmenőbb és 100%-ban növényi gasztrofesztiválja. A WestEnd tetőkertejébe kitelepülő éttermek, cukrászdák, street food-osok és kiállítók olyan ételekkel és italokkal készülnek, amelyeket a rendezvényen kívül nem lesz lehetősége máshol megkóstolni a látogatóknak.
Az ételkóstolások mellett a rendezvény négy napján folyamatosan tartanak majd az előadások és kisebb koncertek a rendezvény színpadán. Nyers és növényi ételes workshopok, egészségügyi és növényi étrenddel kapcsolatos előadások lesznek, valamint olyan zenészek lépnek majd fel, akik otthon mozognak a növényi étrend háza táján, így nem csak hangulatos zenéket, de rövidebb előadásokat is hallhatunk majd tőlük.
A belépés az eseményre díjtalan.
Gourmet Fesztivál: a gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig
Idén is a Millenárison mutatkoznak be Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai, a hazai gasztronómia aktuális finomságai, valamint a fesztivál ízelítőt ad a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is. A mostani tematika a gombóc lesz, a kaviár, és a pezsgő.
A fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje, mellette itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje. A színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.
Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül. Workshopokból sem lesz hiány, előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.
A további színpadi programok is sok izgalmat ígérnek: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, a látogatók találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is. Ezek mellett lesznek gyermekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.
Végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen. Idén is átadják majd a Gourmet díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.
A belépés 14 éves kor alatt díjtalan.