Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Krémleves, snack, torta... Nem is gondolnád, mi mindenhez használhatsz sajtkrémet!

Felhasználási ötleteket és egy szuper, focimeccshez is tökéletes receptet mutatunk.
2021. június 14.

Ahogyan az időjárás enyhül és az első meleg napsugarak, kellemes szellők élettel töltik meg a napjainkat, úgy az étkezésünkben is előtérbe kerülnek a könnyed nyári fogások, melyek harmóniát kölcsönöznek és boldogsághormont szabadítanak fel testünkben. Ebben nem is lehetne más a társunk, mint a fenséges és ínycsiklandozó krémsajt, ami megkoronázza ételünket. Tudtad, hogy a szendvicseken kívül más fogások elkészítéséhez szintén felhasználhatod ezt a szuper alapanyagot?

Nem is gondolnánk, de egy nemzetközi gasztrotérkép bármely pontjára felkerülhetne, hiszen felhasználási nagyon sokoldalú: legyen szó a klasszikus New York-i sajttortáról, az olasz lasagnéról vagy a japán rizstekercsről, azaz a sushiról, a krémsajt mindenhez tökéletes hozzávaló.

Fotó: Philadelphia

De hogyan is lett a konyhák kedvenc alapanyaga a krémsajt?

Egyes francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról, majd 1754-ben Angliában debütált. Az igazi áttörést végül a 19. században az Egyesült Államokban, a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence érte el, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog és végül egy lágy, kenhető ízorgánum lett a végeredmény. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet – akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának.

Fotó: Philadelphia

A Philadelphia több mint egy sajtos szendvicskrém

A Philadelphia krémsajt egyaránt alkalmas sós és édes ínyencségek elkészítéséhez. A krémsajttal könnyedén helyettesíthető a főzőtejszín, a tejföl, a vaj, a margarin vagy akár különböző lágy-félkemény sajtkészítmények is, hiszen tökéletesen kiemeli ételeink ízvilágát, megkoronázza a végeredményt.

A gluténérzékenyek szívét pedig megdobogtatja az a tény, hogy nem tartalmaz glutént, így bátran fogyaszthatják kedvük szerint. Nagyszerűen alkalmazható levesek, saláták, főételek, desszertek és italok elkészítéséhez egyaránt.

A kellemesen krémes, lágy ízű, fehér sajtból szinte mindenki megtalálja a számára leginkább tetszőt, hiszen natúr, alakbarát light, laktózmentes, snidlinges, zöldfűszeres és lazacos kivitelben is megtalálható az üzletek polcain. Say cheese!

Fotó: Philadelphia

+1 tipp, ha máris kipróbálnál valami újat:

Gyors nyári tortillatekercs

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 tortillalap

  • 1 marék friss zöld saláta (pl. friss spenót)

  • 2 fürt paradicsom

  • ½ doboz Philadelphia original sajtkrém

  • 150 g joghurt

  • ½ csokor metélőhagyma

  • 1 ek citromlé

  • 1 ek gyümölcsecet

  • őrölt koriandermag

  • só, cukor

 

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Csöpögtessük le a lazacfiléket egy szűrőben, majd az összegyűjtött olívaolajat tegyük félre. Mossunk meg egy maroknyi zöld salátát (pl. friss spenótot) és egy fürt paradicsomot. A Philadelphia sajtkrémet keverjük el joghurttal, sóval és citromlével. Adjunk hozzá apróra vágott snidlinget és halmozzuk a tortillára. Végül vágjuk apróra a paradicsomot, fűszerezzük az olíva olajjal, gyümölcsecettel, cukorral, sóval és őrölt koriander maggal. Az előzetesen feldarabolt lazacfiléket a salátával és a paradicsomos öntettel halmozzuk fel a tortillára, ezután pedig tekerjük fel a tekercset. Jó étvágyat kívánunk!

További receptekért, ötletekért keresd fel a Philadelphia oldalát!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.