Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Kim Dzsongun luxusvonata: a lakomák árnyékában egy sötét titokra is fény derült

2022. April 23.

Köztudomású, hogy az észak-koreai Kim-dinasztia minden “kedves vezére”  rettegett a repüléstől, ezért aztán csak kivételes esetekben használták magángépeiket. A sorban Kim Dzsongun sem kivétel, aki elképesztő lakomákat tart titkos luxusvonatán, miközben népe éhezik. 

A páncélozott, golyóálló vonat meglehetősen lomha, mindössze 70 km per órás sebességgel halad. Húsz vagonból áll: az első kettő katonai és biztonsági személyzet tagjait és felszerelését tartalmazza, de van egy konferenciaterem is, ahol a diktátor tárgyalásokat bonyolít. Állítólag itt már Vlagyimir Putyin is feltűnt, akit Kim Dzsongun személyes jó barátjának és sok tekintetben példaképének tart. 

Az egyik hatalmas vagonban luxuséttermet rendeztek be, a prominens vendégek főként kaviárt, bélszínt, lazacot, steaket és különleges svájci sajtokat vehetnek magukhoz. Az étterem egyik oldala voltaképpen egy bár, ahol a legtöbb méregdrága nyugati luxusmárka megtalálható, Kim azonban észak-koreai disszidens diplomaták beszámolója szerint főként a gyümölcsös aromájú Cristal pezsgőt fogyasztja előszeretettel. Ebből állítólag több litert is képes meginni, ha olyan kedvében van, a vonaton pedig gyakran víz helyett is fogyasztja. 

Van azonban egy sötét titok is, amiről senki sem szívesen beszél: ezen a luxusvonaton több vagon is Kim Dzsongun örömosztagának van fenntartva. Az örömosztag 14 évnél idősebb szűz lányokból áll, akik a kedves vezért szórakoztatják. Az ismert észak-koreai disszidens, Pak Janmi – akinek Élni ​akartam című könyve Magyarországon is nagy siker lett – arról számolt be, hogy egyes lányok csak énekelnek és táncolnak, de akit Kim kiszemel, az nem mondhat nemet a szexre sem. 

Sok lány azonban olyan szegény, éhező családból jön, hogy már azért is hálás, hogy ezeket az utakon luxusételekkel és italokkal tömheti tele a gyomrát.  

Ezek a függőségek taszíthatják a sírba Kim Dzsongunt

Forrás: Medium.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!