Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Itt az idő! Ez a jel, hogy a paprika megérett, szüretelheted!

2022. August 13.

A paprika egyik nagy előnye, hogy termesztése valamennyi fázisában ehető az összes fajta: igaz, nem mindegyik adja még ki eredeti, érett, telt ízét, amiért épp őt választottuk a több tucat fajta közül. Éppen ezért nem árt figyelni, mit mondanak a profik, honnan tudhatjuk, hogy eljött az idő… 

Először is, fontos tudni, hogy MINDEN paprika színt vált, amikor megérik: azok is, amelyeket zölden fogyasztunk. Ami az illeti, ha várnánk, ők is megpirulnának. Így aztán a paprika színe adott fajtáknál biztosan árulkodó, de van egy biztos jel, ami azt üzeni, most már tökéletes a termesünk: ezek pedig az apró fehér húzódások, csíkok a zöldségen. 

Olyan, mintha stria volna vagy narancsbőr, és valóban az is: a termés gyorsabban nő, mint ahogyan a „bőre” lépést tud tartani:

Ha ezt látod, a termésed készen áll a szüretre, és fogyasztáskor biztosan azt az ízvilágot kapod, amiért ültettél. 

Csípős paprikától ég a kezed? Így mulaszd el a lángoló érzést!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindent tudni akartál a csípős paprika-pehelyről? Ezen ne múljon!

Mindent tudni akartál a csípős paprika-pehelyről? Ezen ne múljon!

Itt az alkalom, hogy ennek a fűszernek nyomába eredjünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!