Itt az idő! Ez a jel, hogy a paprika megérett, szüretelheted!
2022. August 13.A paprika egyik nagy előnye, hogy termesztése valamennyi fázisában ehető az összes fajta: igaz, nem mindegyik adja még ki eredeti, érett, telt ízét, amiért épp őt választottuk a több tucat fajta közül. Éppen ezért nem árt figyelni, mit mondanak a profik, honnan tudhatjuk, hogy eljött az idő…
Először is, fontos tudni, hogy MINDEN paprika színt vált, amikor megérik: azok is, amelyeket zölden fogyasztunk. Ami az illeti, ha várnánk, ők is megpirulnának. Így aztán a paprika színe adott fajtáknál biztosan árulkodó, de van egy biztos jel, ami azt üzeni, most már tökéletes a termesünk: ezek pedig az apró fehér húzódások, csíkok a zöldségen.
Olyan, mintha stria volna vagy narancsbőr, és valóban az is: a termés gyorsabban nő, mint ahogyan a „bőre” lépést tud tartani:
.
Ha ezt látod, a termésed készen áll a szüretre, és fogyasztáskor biztosan azt az ízvilágot kapod, amiért ültettél.
Csípős paprikától ég a kezed? Így mulaszd el a lángoló érzést!