Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Food Truck Show

Ismét elstartolt a Food Truck Show

A hamburger népszerűsége csökken, a vegetáriánus ételek száma nő
2021. June 5.

Hosszú várakozás, számos lemondás, kiesés után újra elindulnak az autók országszerte, de van remény, mert amennyi kocsi eltűnt, ugyanannyi új lépett a helyébe. Vad-Horváth Zoltán főszervező szerint a Food Truck Show-k lehetnek az idei év nyertesei, hiszen erre a rendezvényre jogilag nem vonatkozik a korlátozás.

 

Június 4-én, Kiskunhalason elindult az idei Food Truck szezon, aztán a guruló autók átmennek Győrbe, Budapestre és a Balaton körül is sokat megfordulnak a nyáron. A szeptemberi Kincsem Parkbéli nagyrendezvényre 50 autó készül spanyol ételkülönlegességekkel, bepótolva az elmaradt 3 eseményt. Továbbá itt adják át a hagyományos szakmai- és közönségdíjakat is.

„Rekordévünk biztos nem lesz, hiszen a szezon eleje elment, de júniusban kezdhetünk, és amit fizikailag meg tudunk valósítani, azt bepótoljuk. Jó reményekkel indulunk, hiszen a kereskedőink és a vendégek is ki van éhezve” – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Vad-Horváth Zoltán főszervező, aki szerint a Food Truck Show a jelenlegi helyzet nyertese is lehet, hiszen a tevékenységükre jogilag nem vonatkozik korlátozás. Ez egy gasztropiac irányított programok nélkül.

S bár a kereskedők egy része már nem dolgozik, a másik része fix helyet keresett magának a bizonytalan sorsú fesztiválok helyett. Megszámlálhatatlan büfékocsi települ a Balaton és a népszerű nyaralóhelyek köré, köztük azokkal az új truckokkal, amelyek idén vágtak bele ebbe a műfajba.

A szervező szerint a rendezvényeken tovább erősödik az egészséges ételek, vegetáriánus fogások palettája gondolva az érzékeny vendégekre is, ugyanakkor a hamburger egy kicsit visszaszorul a kínálatból.

„Sajnos a naptárunk folyamatosan változik. Előfordult, hogy le kellett mondani rendezvényt, ez történt például Sopronban, mert olyan sokan igazolták vissza a részvételt, hogy a város vezetősége nem tartotta biztonságosnak a júniusi nyitást. De ahol vagyunk, leszünk, ott a tavalyihoz hasonlóan figyelünk a biztonságra. Érintés nélküli fizetés, előrendelő alkalmazás, fertőtlenítő pontok, és a kocsikat is távolabb helyezzük egymástól a korábbiaknál, hogy maradjon hely a sorban állásra” – hangsúlyozta a főszervező.

Fotó: Food Truck Show

 

Az események itt elérhetők

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburger

Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburger

Malacpofás Pogiburger – a BazsaLicom receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!