Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

III. Károly királynak van pár bizarr szokása, ha ételről van szó

2022. September 16.

II. Erzsébet utódja, a wales-i hercegből lett új király születésétől fogva megszokta a luxust, így aztán érthető, hogy az étkezésre is komoly gondot fordít – tudjuk meg a New York Post cikkéből. 

Bárhova is megy a világban, a reggeliződoboza és a reggelit készítő személyzete mindig vele tart. Hatféle méz, néhány különleges müzli és aszalt gyümölcsök vannak benne, amelyeket a palotához közelálló, biztos kezek termesztettek és aszaltak. 

Bármit is fogyaszt – legyen szó reggeliről, ebédről, vacsoráról – nagy kedvence a házi készítésű kenyér, a friss gyümölcs és az ezekből készült dzsúsz. Vacsorára szereti a tartalmasabb étkeket, többek között például a halakat is. A fő étkezések között  Károly sajtot és kekszet szokott magához venni. 

Az sem mindegy, hogy a feltálalt fogások hőmérséklete milyen. Károly nem tűri a kicsit is kihűlt ételt, ezért aztán a a személyzetnek mindig kell a közelben tartania egy melegítőtálcát.

Károly akárhová megy, mindenhová viteti saját vécéülőkéjét, kedvenc vécépapírját, és ami azt illeti, olyan kényes a bennfentesek szerint, hogy még a cipőfűzőjét is kivasaltatja. 

II. Erzsébet reggelije egészen elgondolkodtató

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!