Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így turbózd fel a zacskós levest

Percek alatt olyan lehet, mintha nem a zacskóból jött volna
2016. december 27.

 

Ha levest vagy épp szószt készítesz, nem mindig érsz rá órákig  álldogálni felette – főleg nem az ünnepek alatt, amikor rengeteg más, jobb dolgod is lenne. Ilyenkor nyúlsz a boltban kapható, félkész, tasakos verzióhoz, ami – valljuk be – nem hasonlítható a házi ízekhez. Viszont most mutatunk valamit, amivel 1 perc alatt feldobhatod a bolti kiszerelést.

Mire van szükséged? A zacskós levesen kívül egy csomag zselatinporra.

Hogy csináld? Öntsd a levest egy keverőtálba, adj hozzá 1-2 teáskanál zselatinport. Győződj meg róla, hogy a leves max. szobahőmérsékletű, így a zselatin megfelelően tud benne dolgozni és nem lesz darabos. Ezután melegítsd föl a keveréket és kész.

Miért működik? A házilag főzött levest órákig kell kavargatni a tűzhelyen, ezalatt tudja kinyerni a csontokból a zselatint – mely sokkal gazdagabb és testesebb ízt ad neki. Zselatinport adva a tasakos levesbe hasonló ízhatást érhetünk el.

Legközelebb próbáld ki!

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyszerű thai csirkeleves

Egyszerű thai csirkeleves

Szerintünk a legfinomabb! Olivér séf receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!