Így turbózd fel a zacskós levest
Ha levest vagy épp szószt készítesz, nem mindig érsz rá órákig álldogálni felette – főleg nem az ünnepek alatt, amikor rengeteg más, jobb dolgod is lenne. Ilyenkor nyúlsz a boltban kapható, félkész, tasakos verzióhoz, ami – valljuk be – nem hasonlítható a házi ízekhez. Viszont most mutatunk valamit, amivel 1 perc alatt feldobhatod a bolti kiszerelést.
Mire van szükséged? A zacskós levesen kívül egy csomag zselatinporra.
Hogy csináld? Öntsd a levest egy keverőtálba, adj hozzá 1-2 teáskanál zselatinport. Győződj meg róla, hogy a leves max. szobahőmérsékletű, így a zselatin megfelelően tud benne dolgozni és nem lesz darabos. Ezután melegítsd föl a keveréket és kész.
Miért működik? A házilag főzött levest órákig kell kavargatni a tűzhelyen, ezalatt tudja kinyerni a csontokból a zselatint – mely sokkal gazdagabb és testesebb ízt ad neki. Zselatinport adva a tasakos levesbe hasonló ízhatást érhetünk el.
Legközelebb próbáld ki!
forrás: purewow.com