Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így szabadítsd ki a héjból a gránátalma magjait

Videós praktika következik
2022. January 21.

Pár éve még egzotikusnak számított, de ma már a közepes méretű boltokban is beszerezhető. Fogyaszthatjuk édes ételekben, de sós salátákban is megállja a helyét. Az alábbi videó pedig segít, hogy könnyen kinyerjük a magjait. 

A gyümölcsnek először egy nem nagy, de éles késsel körbevágjuk a tetejét. Figyeljünk, hogy a magokba na vágjunk bele! Ezután a keletkezett sapkát válasszuk le a gránátalma többi részéről. A fehér hártyák mentén vágjuk be, majd a „szeleteket” kezdjük el kifelé húzni, egymástól távolítani. A középső hártyás rész ezáltal egyben kivehető, a magok pedig szabaddá válnak. 

 

Ez is gránátalma: 

A legviccesebb gyümölcs és még szuperegészséges is!

 

Forrás: Home and Kitchen YouTube

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!