Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így lehet 4 lépésből tip-top a konyhánk

2017. January 18.

A konyhánk egy laboratórium, tele eszközökkel, vegyszerekkel – csak a megfelelő reakciót kell összehozni.

A konyhai kísérletezés során, ha minden jól megy, süthetünk  gőzölgő, arany zsemléket, a zöldségek még telítettebb színt nyernek egy forró vizes fürdő után.

Tetszik, vagy nem, ez kémia. Ha mégsem ennyire tudományos módszerrel főzünk, a konyhánk tisztán tartására és rendezettségére akkor is tudományos pontossággal kell odafigyelnünk.  Nem csak a baktériumok és a penész kialakulását kell megakadályoznunk, hanem egy tiszta és rendezett konyhai környezet kell, hogy a célunk legyen, ahol a sütés-főzés, valamint az étkezés kellemes hangulatban telhet.

Íme 4 tipp, hogyan lehet tip-top a konyhánk:

  1. Az első szabály: Szabaduljunk meg attól, amire nincs szükségünk!

Aprólékosan nézzük át a polcokat és a fiókokat – biztos, hogy minden benne lévő dolog kell?

  1. Javítsunk  a tárolási stratégiánkon!

A friss élelmiszereket, az edényeket, az étkészletet, a fűszereket mind-mind tárolni kell. Fontos, hogy  legyen meg mindennek a maga helye. A szakácskönyveknek is létesítsünk külön polcot. A befőtteket, fűszereket címkézzük fel, így biztosan nem keverednek majd össze a hasonló kinézetűek.

Extra tipp: színkódok – színes konyhai eszközök segítenek, hogy az édes ételek édesek, a sósak pedig sósak maradjanak (ne keverjük a színeket).

  1. Tisztítsunk hatékonyabban!

Nem biztos, hogy a boltban kapható tisztítószerek és az évek óta alkalmazott módszerek a legmegfelelőbbek. Nézzünk utána néhány új, vagy régebbi, de általunk még nem próbált különböző házi praktikáknak, és vessük be azokat.

  1. Vigyázzunk az eszközökre!

Nem elég csak megmosni és helyére rakni a konyhai eszközöket. Meg kell tanulnunk, milyen extra törődésre van szükségük edényeinknek, hogy minél tovább lehessenek a főzésünk szolgálatában.

 

forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!