Így lehet 4 lépésből tip-top a konyhánk
2017. January 18.A konyhánk egy laboratórium, tele eszközökkel, vegyszerekkel – csak a megfelelő reakciót kell összehozni.
A konyhai kísérletezés során, ha minden jól megy, süthetünk gőzölgő, arany zsemléket, a zöldségek még telítettebb színt nyernek egy forró vizes fürdő után.
Tetszik, vagy nem, ez kémia. Ha mégsem ennyire tudományos módszerrel főzünk, a konyhánk tisztán tartására és rendezettségére akkor is tudományos pontossággal kell odafigyelnünk. Nem csak a baktériumok és a penész kialakulását kell megakadályoznunk, hanem egy tiszta és rendezett konyhai környezet kell, hogy a célunk legyen, ahol a sütés-főzés, valamint az étkezés kellemes hangulatban telhet.
Íme 4 tipp, hogyan lehet tip-top a konyhánk:
- Az első szabály: Szabaduljunk meg attól, amire nincs szükségünk!
Aprólékosan nézzük át a polcokat és a fiókokat – biztos, hogy minden benne lévő dolog kell?
- Javítsunk a tárolási stratégiánkon!
A friss élelmiszereket, az edényeket, az étkészletet, a fűszereket mind-mind tárolni kell. Fontos, hogy legyen meg mindennek a maga helye. A szakácskönyveknek is létesítsünk külön polcot. A befőtteket, fűszereket címkézzük fel, így biztosan nem keverednek majd össze a hasonló kinézetűek.
Extra tipp: színkódok – színes konyhai eszközök segítenek, hogy az édes ételek édesek, a sósak pedig sósak maradjanak (ne keverjük a színeket).
- Tisztítsunk hatékonyabban!
Nem biztos, hogy a boltban kapható tisztítószerek és az évek óta alkalmazott módszerek a legmegfelelőbbek. Nézzünk utána néhány új, vagy régebbi, de általunk még nem próbált különböző házi praktikáknak, és vessük be azokat.
- Vigyázzunk az eszközökre!
Nem elég csak megmosni és helyére rakni a konyhai eszközöket. Meg kell tanulnunk, milyen extra törődésre van szükségük edényeinknek, hogy minél tovább lehessenek a főzésünk szolgálatában.
forrás: food52.com