Így készíti a hummuszt Nigella Lawson
2022. October 24.A kedvelt közel-keleti kence tradicionális verziója csicseriborsóból és tahiniból (szezámpaszta) készül olívaolajjal, ízesíthető fokhagymával és citromlével. Nigella Lawson szerint viszont ezeknek a klasszikus összetevőknek az egyikét teljes nyugalommal helyettesíthetjük valami mással úgy, hogy elégedettek leszünk az eredménnyel.
Tipp: Miért szeret Nigella Lawson egyedül enni?
Akik kóstolták mér a Nigella-féle variánst, megesküsznek arra, hogy tényleg nagyon finom. Az alapja változatlanul a csicseriborsó, ami viszont kimarad, az a tahini, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik allergiásak a szezámmagra. A pasztát mogyoróvajjal helyettesíti, beleteszi a hagyományos hozzávalókat, emellett megbolondítja római köménnyel, ami füstös ízt kölcsönöz a kész krémnek. És tesz még hozzá egy kis görög joghurtot is, hogy krémesebb legyen a végeredmény. Egy tweetjében a következőkkel magyarázta a cserét: „a tahini gyakorlatilag szezámvaj, ezért nem is olyan nagy a különbség.” Ajánlását követve pitával, kenyérrudakkal, tortillákkal vagy kekszekkel fogyaszthatjuk a kencét.
Forrás: mashed
Ez is érdekelhet: