Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hoppá, egy anyuka büszke arra, hogy sosem süt-főz karácsonykor?!

Talán irigyeljük is kicsit a kétgyerekes Kerry Daviest, de kipróbálnánk idén?
2022. January 15.

A karácsonyi vacsora talán az év legjobban várt, több fokozatú családi étkezése, mely az egész rokonság számára nagy élmény szokott lenni. Nem titok, hogy ez a gyerekek kedvenc ünnepe – nem csak az ajándékok miatt, de az ilyenkor feltálalt finomságok szintén egy életre meghatározóak lehetnek. Ez a menü általában másfél napos előkészületeket minimum igényel, és persze mindennek tökéletesnek kell lennie. Az év végi felfordulás nem kis koncentrációt igényel, illetve sokaknak ez az esztendő legstresszesebb időszakát is jelenti.

Ám nem Kerry Davies számára! A 40 éves anyuka azzal került be a hírekbe, hogy nem az a kimondott konyhatündér: minden karácsonykor csinosan felöltözve a kanapén szokott heverészni. Kezében egy pohár bort tart, és soha életében nem bajlódott azzal, hogy a gyerekeit ünnepi fogásokkal kápráztassa el. A brit ingatlanügynöknő beismerte, hogy az utóbbi 20 évben, a házassága alatt mindössze egyszer állt karácsonykor a tűzhely elé. Akkor is muszájból – a férjét, Kevint lepte meg 2003-ban karácsonykor házi koszttal. A párja abban az időben rendőrként dolgozott, és szolgálatban volt szenteste – így meleg vacsorával várta; ami egyébként a fagyasztóból elővett étel volt.

Ide kapcsolódik: Fagyasztóba velük? Ezekkel az ételekkel semmiképpen se!

Gyerekeik, a 15 éves Gabriel és a 11 éves Zachary pedig mindig elkíséri szenteste a szüleit vagy a nagymamához vagy valamelyik nagynénjükhöz vendégségbe. Ott bekajálnak, kicsit maradnak még beszélgetni, majd otthon egy jót alszanak teli hassal. A rokonlátogatás egyébként nem kölcsönös – Davies eddig még sosem ajánlotta fel, hogy nála tartsák a vacsoraestet.

A gyerekeit is fagyasztott élelmiszerekkel eteti: még ünnepekkor is csak olyan svédasztalt rittyent, ami maximum 45 percet emészt fel az idejéből. Egyedül a hús friss, amit egyszerű fűszerezéssel készít el. A barátai persze kinevetik, hogy megint mirelit szentestét tart, de tudják, hogy tőle nagyjából ennyi várható el. Kerry szerint az ízek ugyanolyan jók így is, mintha órákon át kotyvasztana; azon persze szerinte is lehet vitatkozni, hogy egészséges-e az életvitelük, de számára ez inkább a kényelemről szól. Valahol érthető, ha nincs kedve egész nap kötényben a gőzben állni, tűzre-vízre vigyázni, és inkább a szeretteivel akarja tölteni ezeket az értékes perceket, illetve kiélvezné a munkaszünetet. Karácsony este pedig ezzel az egyszerű menüvel laknak jól, ami szerinte kimondottan finom.

Ezt is olvastad már?

Ezeket edd, ha stresszes vagy!

Perzsa
Forrás: ladbible.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A banán lefagyasztásának legjobb módja

A banán lefagyasztásának legjobb módja

Smoothie-khoz, banánkenyérhez és még több finomsághoz

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!