Hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen szagoktól a konyhánkban?
2020. September 11.Igaz, hogy vége a nyárnak, de a kellemetlen konyhai „illatok” nem csupán a nagy melegben tudnak elszaporodni. Nézzük, mi okozhatja, illetve mit tehetünk ellenük.
1.Citrom
Ha citrommal főzünk-sütünk, sose dobjuk ki a maradékot. Vágjuk gerezdekre, és töröljük át vele a szemetest. Le is fagyaszthatjuk, és bármikor előkaphatjuk, ha jót tenne a konyhánknak némi gyors tisztogatás.
2.Új szivacs
A mosogatószivacs különböző bacik és mikroorganizmusok melegágya, érdemes rendszeresen cserélni. Nem elég akkor, ha már málladozik…
3.Takarítsuk fel az apró ételmaradékokat
Az apró maradékok is jelentős szagokat képesek ereszteni magukból. Előfordulhatnak a mosogatóban vagy a mosogatógépben is, sokszor fel sem tűnnek. Ha valami ételdarab megszökik, ne hagyjuk eltűnni a konyhában, hanem dobjuk ki rögtön.
Bizonyos élelmiszerek pedig – mint a húsok és halak – idővel mindenképpen szaglani kezdenek. Ha ilyesmi kerül a szemetesbe, jobban járunk, ha rögtön ki is ürítjük a konyhai kukánkat.
4.Szódabikarbóna a hűtőben
Szinte bármilyen kellemetlen szagot legyőz a hűtőben egy kis tálka szódabikarbóna. Elég három havonta cserélni. Akkor a leghatékonyabb, ha minél nagyobb felületen levegőzik, azaz lapos edényekbe szórva fejti ki legjobban varázserejét.
5.Szellőztessünk
A szellőztetés főzés közben is fontos, nem csak utána. Ne felejtsük el kinyitni az ablakot, és ha még nem tettük, szerezzünk be egy jó erős konyhai elszívót.
6.Fedőt a lábasra és a serpenyőre
Nem minden főzés közben keletkező illat kellemes, gondoljunk csak az olajszagra. Használjuk a fedőket, sokat tudnak segíteni.
Forrás: Tips and Tricks