Hogyan süssünk lazacot a sütőben?
2021. April 17.Ha egyszerű, egészséges, de mégis extra finom ételt szeretnénk ebédelni vagy vacsorázni, az egyik legjobb ötlet a sült lazacfilé. Megmutatjuk a legegyszerűbb módját az elkészítésének. A lényeg, hogy nem kell túlgondolnunk, elég csak beecsetelni a halat egy kis olajjal és megszórni sóval, borssal, mielőtt a sütőbe tennénk. Több fűszer gyakorlatilag felesleges, ha cél, hogy megőrizzük a hal természetes ízét.
Még a vastag szeletek is gyorsan megsülnek, ezért maradjunk nyugodtan a sütő mellett, mondjuk készítsünk egy gyors kapros szószt a hal mellé! A sütési idő 1 cm vastagságonként 4-6 perc. Ha a színe opálos, rózsaszínes, készen is vagyunk. Nézzük pontról pontra!
1.Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával. A lazacszeletet papírtörlővel töröljük szárazra.
2.Locsoljunk rá egy kevés olajat, majd dörzsöljük bele az ujjainkkal vagy ecsettel.
3.Alaposan szórjuk meg sóval és egy kevés borssal.
4.Helyezzük a szeletet bőrrel lefelé a sütőlemezre, majd tegyük a sütőbe.
5.A sütési idő a szeletek vastagságától függ, ahogy feljebb írtuk, számoljunk centinként 4-6 perccel. Ha egy villát beleszúrva azt érezzük, hogy lemezeire szétnyílik, elkészültünk.
Forrás: the kitchn