Hogyan főzzünk egy személyre okosan?
Ugyan sokszor vagyunk motiválatlanok, hogy csak és kizárólag magunkra főzzünk, nézzük a dolog jó oldalát! Így nem kell kompromisszumokat kötnünk, mindig az lesz a menü, amit mi szeretünk. Ha ellazsáljuk a főzést, könnyen köthetünk ki gyorséttermekben, ami nem csak a szervezetünket, a pénztárcánkat is észrevétlenül terheli.
Pro tippek:
A tojás mindig jó alternatíva, hogy kiváltson egy étkezést. Rendkívül jól porciózható, és nem csak reggeliként állja meg a helyét. Szokásos rántottádhoz adj néhány szelet felvágottat, pár koktélparadicsomot, a végén pedig reszelj rá sajtot! Voilá, máris kész a vacsora!
A tonhalkonzerv rendkívül jól variálható. Ma már lehet kapni kifejezetten kis kiszerelésűeket, ezeket fogyaszd vajas pirítóssal! A nagyobbakat pici fokhagymán megfuttatva, paradicsomszósszal és szintén jól adagolható tésztával máris ízletes ebédet kaptál.
A maradékokból kis fantáziával a legtöbb esetben újabb ételeket készíthetsz. Maradt egy fél szelet hús az ebédből? Tépd őket cafatokra és töltsd be egy tortillába némi joghurtszósz és pár szem zöldség társaságában!
Ha túl sokat főztél, adagokra porciózva fagyaszd le a többletet! Lesz olyan nap, amikor jól fog jönni, hogy csak kikapod az ebédet a fagyóból.
Fagyasztani nyers alapanyagokat is lehet. Ha túl nagy fej brokkolit vettél, vagy 60 deka lett a fél kiló csirkemell, készítsd elő, és szintén porciózva mehet a fagyóba. Írd rá, minek szánod, így nem csak kallódik majd (Pl: brokkolis csirkéhez). Akár már pár nappal később is előkaphatod!