Hat banán-trükk, ami nélkül nem élhetsz
Superfood, tehát az értékei kimagaslóan jók. Mindig tarts magadnál egyet, így ha napközben rád tör a farkaséhség sem maradsz majd korgó gyomorral. Íme néhány okosság, amit eddig még nem tudtál a banánról:
1.Süteményekbe is használhatod tojás helyett.
Van az a rendkívül bosszantó szituáció, amikor a család ellenálhatatlan vágyat érez valami finomság iránt, de pont nincs otthon tojás. Na, ilyenkor a banán igazán jó megoldás!
2.Rendkívül jól krémesít.
Bónuszként hozzáadhatod házi készítésű tejszínhabhoz, isteni zamatot ad neki!
3.A sütőben pár perc alatt megérlelheted.
A banán legalább annyira megosztja az emberiséget, mint a mazsola. Vannak a nyersbanán-hívők, és az érettbanán-hívők. Ha te utóbbiakhoz tartozol, a sütő a barátod.
4.Hámozd az aljától kezdve!
Sokan a „kapaszkodójánál” kezdik, de ez csak szemfényvesztés. Alulról sokkal könnyebb megbontani.
5.Tárold más gyümölcsökkel!
Ezzel szintén gyorsíthatod az érését.
6.Banán-palacsinta
A banánban az a fantasztikus, hogy elég mindössze zabot keverned hozzá, és már sütheted is ki palacsintának. Ezt általában a gyerekek is szeretik, ráadásul már egészen kisbabakortól adható.