Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hány °C a hűtőszekrény ideális belső hőmérséklete?

2019. September 28.

 

Gyorsabban romlik meg az étel, mint ahogy normális lenne? Már a fagyasztóból félig folyósan vesszük elő a fagyit? Amennyiben legalább az egyik kérdésre igennel felelünk, érdemes alapos vizsgálatnak alávetni a hűtőnket. Vagyis egész pontosan a belső hőmérsékletét. Nézzük, hány °C számít ideálisnak!

A hűtőrészben az ajánlott hőmérséklet 4 °C alatt van, a fagyasztóban pedig a -18 °C lenne az ideális. És bár rengeteg fajta hűtő létezik – egy sor fontos vagy éppen furcsa extrával, alig kihasznált képességgel –, tűpontosan működő hőmérőt viszonylag kevés márka tesz a gépeibe. Szerencsére a hiány viszonylag könnyen orvosolható, csak szerezzünk be gyorsan egy konyhai hőmérőt! Ezután érdemes tesztelni a hőmérsékletet: miként reagál a hűtőnk a gyakori nyitogatásra vagy a külső fokokra, illetve mennyire tartja a beállított állandó hőmérsékletet.

A tökéletes hőmérséklet segít abban, hogy ételeink minél tovább elálljanak, illetve a fagyasztott termékek állagában se következzen be negatív irányú változás. Ellenőrizzük gyakran a hőmérőt, és próbáljuk minél kevesebbet nyitogatni a hűtőajtót! Ez különösen fontos nyáron vagy ha éppen főzünk, azaz nagyon meleg van a konyhánkban.

És még egy fontos dolog a végére: egyáltalán nem mindegy, hogy az élelmiszereket hogyan helyezzük el a hűtőben. Ne terheljük túl a gépünket, az ételeket, alapanyagokat pedig próbáljuk minél egyenletesebben elosztani a polcokon, így szabadon tud benne áramlani a levegő.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 tipp a hűtőszekrényhez

3 tipp a hűtőszekrényhez

Nyáron bizony jól jön, ha ismerünk 1-2 trükköt a hűtőhöz.
Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!