Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Főznek és mesélnek: októberben kortárs íróink és fiatal séfek közös vacsoraestjeivel vár a Globalista Konyha

2019. October 8.

A Globalista Konyha felkért négy kortárs magyar írót, hogy álmodják meg kedvenc őszi menüjüket, majd összekötötték az írókat három fiatal magyar séffel. Így születettek meg azok a menüsorok, amelyeket három vacsoraest alkalmával mutatnak be a szakácsok az írók segítségével. Az esteken az írókkal – akik természetesen a vendégekkel vacsoráznak – Szegő János beszélget majd. 

Időpont: október 15-16-17. / 19 óra

Helyszín: MAKIFOOD, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. 

A párosok: 

Grecsó Krisztián és Szilvási Mihály séf

Dragomán György – Szabó T. Anna és Horváth Ákos séf 

Nyári Krisztián és Farkas Richárd séf 

Menük és asztalfoglalás az alábbi linken

Íme Dragomán György és Nyáry Krisztián ajánlója az estékhez

“Tíz éves korom óta főzök magamnak és a családomnak. Szerettem a jó ízeket, lázadtam a menzakaja ellen, és élveztem azt is, ha dicsérték a főztömet. Hamar rájöttem arra is, hogy a legkreatívabb gondolatok főzés közben jönnek. Mivel az íráshoz kell a sok gondolat, szó szerint kihordom a könyveimet: amire elkészülök velük, alaposan kigömbölyödök. A legjobban akkor tudok írni, ha tudom, hogy a konyhában szép csendesen készülődik egy vaslábosnyi burgundi marha vagy erdélyi csorbaleves. Amint a kézirat elmegy a nyomdába, fogyókúrázni kezdek. Ez most vészesen közelít. De álmodozni ilyenkor is tudok ételekről. Most például egy őszi franciás menüt állítottam össze fejben. Ha minden összejön, valóra válik.” Nyáry Krisztián

“Néha, amikor kedvvel és élvezettel főzök, azt érzem, a főzés irányított meditáció. Ebben a lélekállapotban  a legegyszerűbb receptek és alapanyagok okozzák a legnagyobb örömöt, a főzés minden pillanata újabb és újabb lehetőségeket és emlékeket idéz fel, és így egy sima krumplileves elkészítése is összetett fantáziakalanddá válik, olyan sűrű és koncentrált élményt tud adni, mintha sokfogásos ünnepi vacsorát főztem volna éppen. Felszabadító élmény, akkor a legjobb, ha közben tudom, vicces mindezt ennyire komolyan venni, de azért mégis csak komolyan veszem.” Dragomán György

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A Globalista konyha legújabb vendége: Eran Tibi

A Globalista konyha legújabb vendége: Eran Tibi

A különleges vacsoraesteket szervező Globalista konyha most Londonból hívott vendéget.
A Globalista Konyha következő vendége: Pip Lacey

A Globalista Konyha következő vendége: Pip Lacey

Pip 2017 Augusztusában jelentette be, hogy elhagyja Angela Hartnett, 1 Michelin csillagos konyhájának főszakácsi posztját és saját éttermet nyit Hicce néven.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!