Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A Globalista Konyha következő vendége: Pip Lacey

Pip 2017 Augusztusában jelentette be, hogy elhagyja Angela Hartnett, 1 Michelin csillagos konyhájának főszakácsi posztját és saját éttermet nyit Hicce néven.
2018. March 20.

A BBC Great British Menüjének tavalyi nyertese, 19 évesen költözött Londonba, ahol grafikusként dolgozott. 8 évvel később karriert váltott, és első komolyabb szakács állását Angela Hartnett mellett, Gordon Ramsay éttermében, a York & Albanyban kapta.

Angela Hartnett következő állomása a mayfair-i Murano étterem volt, ahol Pipnek is állást ajánlott. A Murano étterem 2014-ben újra megkapta az 1 Michelin csillagot, amikor Pip lett a főszakács és amit azóta is tart. 

A Great British Menü az egyik legkomolyabb szakácsverseny Angliában, ahol profi szakácsok mérik össze tudásukat az ország minden szegletéből. A nyerteseknek óriási lehetőséget teremt a műsor, hogy saját éttermet nyissanak. Pip épp a februári találkozónk napján kapta a jó hírt, hogy őket választották a licitálók közül, és ők kapják meg azt a shoreditch-i helységet Kelet – Londonban, amire az üzlettársával vágytak. Hamarosan megkezdődnek a munkálatok és 2018 nyarán nyitnak. 

Szerencse, hogy éppen most hívta meg a Globalista Konyha, mert Pip olyan elfoglalt lesz a nyártól, hogy biztosan nem tud utazni egy ideig.

A vacsorák egy fantasztikus új helyszínen, a Toprumban lesznek, a belvárosi Hotel Rum tetején, ahol nemcsak a kilátásban lehet majd gyönyörködni, de nyitott a konyha is, és így Pip-et is, a tálalást is lehet majd látni. 

MENÜ

Lassan sült sertés lapocka, fűszeres sertés jus, újhagyma (Slow-cooked pork shoulder, spiced pork jus, spring onion)

Tengeri keszeg ceviche, citrommal savanyított tengeri kömény, konfitált kápia, nori (Sea bream ceviche, lemon pickled samphire, confit romano pepper, nori)

Sült kelkáposzta, kömény, bacon, gomba, sajt (Roast savoy cabbage, caraway, bacon, mushrooms, cheese -reblochon)

Kacsa mell, kacsacomb, zeller, granola, mángold (Duck breast, duck leg, celeriac, granola, swiss chard)

Tempura ananász, kókusztej parfait, menta (Tempura pineapple, coconut milk parfait, mint)

A menüsoron az apróbb változtatások jogát fenntartjuk!

A vacsora ára 17900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet. A borsor ezúttal nincs benne az árban, mert a helyszínen lehet majd választani.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Páros interjú a Globalista Konyha háziasszonyaival: Balázsy Pannával és Laufer Judittal
9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

Jöjjenek a palacsintatrükkök!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!