Ezt sose tegyük a konyhában
Sokkal könnyebb egy hétköznap esti ételt összedobni, ha van mirelitkaja, tortillalap, konzerves bab, stb. Viszont létezik olyan alapanyag is, melynek előkészítését ne akarjuk megúszni, mert semmi előny nem származik belőle. Napi tanács: ne vegyünk fokhagymaport.
Nyilván a fokhagyma előkészítése is igényel perceket, melyek értékesek, ha sietünk – továbbá a kezünknek is kellemetlen szaga lesz. De tényleg nem érdemes megspórolni ezen hozzávaló előkészítését. Semmi sem helyettesíti a friss alapanyagot, az illatát sem lehet leutánozni. A konyhakész verzió pedig szimplán rosszabbul néz ki, mint a friss.
Ne pont ezen a pár percen spóroljunk – még akkor se, ha szorít az idő, és a hasunk egyre hangosabban korog. Ha finomat akarunk enni, használjuk magát a zöldséget és ne valami béna utánzatot.
forrás: The Kitchn