Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért érdemes kakaóporral beszórni a tortaformát

2021. June 6.

Vannak azok a bizonyos pofonegyszerű ötletek, amelyek hallatán a homlokunkra csapunk: miért nem jutott ez eddig eszünkbe? Valahogy így van ez a kakaóporos beszórással is. Egyértelmű, persze, de valahogy kimaradt idáig sokunk életéből. 

Ha tortákat, süteményeket sütünk, és nem a sütőpapír mellett döntünk, elengedhetetlen a tortaformát vagy tepsit kikenni valamilyen zsiradékkal, és beszórni liszttel. Ezzel biztosítjuk, hogy sütés után a kész sütemény szépen kijöjjön a formából. De mi a helyzet akkor, ha csupa csokis, kakaós süteményt, például kevert tésztát vagy piskótát sütünk? A liszt nem fog bezavarni az élvezeti értékébe, ám valljuk be, a barna tésztán nem igazán mutat jól a fehér lisztmaradvány. Innentől már könnyen kideríthető, hogy a megoldás a kakaópor lesz. Nemcsak a színe miatt, hanem egy kis plusz ízt is ad a tésztának. Mindenki nyer: egyszerre lesz finom és csoda szép a kész sütemény. Viszlát, fehér lisztfoltok! 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mutatunk 25-öt a kedvenc kakaós receptjeink közül

Mert amibe kakaópor kerül, az már rossz nem lehet

Csoki, csokoládé – kakaó?

Tuti, hogy Horvát Sára még tud újat mondani a témában...

Csokoládéval vagy kakaóporral sütsz? Nem mindegy, mikor melyiket használod!

Brownie, csokis keksz, csokoládétorta...csokoládéval vagy kakaóporral sütöd? Nem mindegy!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!