Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezekről a helyekről szoktunk megfeledkezni porszívózás közben

2020. September 24.

Csak egy gyors kör a porszívóval? Vagy alaposabb takarítás? Még ha az utóbbi mellett is döntünk, vannak helyek a lakásban, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Összegyűjtöttük a leggyakrabban kimaradó részeket, hogy legközelebb biztosan sorra kerüljenek. 

 

A cipősszekrény alja

A cipőnkön elég sok koszt szoktunk behurcolni a lakásba. A piszok az előszobában koncentrálódik, és gyakran megtalálja a szekrények alatti zugokat. Ezért érdemes különösen alaposnak lenni az előszobában és az ottani bútorok környékén.

 

A matrac

A matracról sokan megfeledkeznek annak ellenére, hogy napi sok-sok órát töltenek benne. Pedig a rendszeres porszívózással megelőzhetjük a poratkák elszaporodását is.

 

Seprűk, partvisok, porolók

Ezekkel az eszközökkel napi rendszerességgel szoktunk ezt-azt takarítani, de magukat a takarítóeszközöket is tisztán kell tartani. Ennek praktikus módja egyszerűen kiporszívózni őket.

 

Szellőzőrácsok

Leggyakrabban a vizes helyiségekben találhatóak meg a lakásokban, és tisztán tartásuk azért fontos, mert ha tele vannak porral, akkor a hatásfokuk is alacsonyabb. Ráadásul vissza is juttatják a port a lakásba. 

 

Hangfalak textilborítása

A házi mozi vagy a számítógép hangfalait is érdemes időnként átporszívózni. A teljesítményt vegyük alacsonyabbra, mert ezeknek a borítása elég sérülékeny.

 

Billentyűzetek

A kütyüknél maradva sokunk rossz szokása, hogy a számítógép előtt eszünk, így a billentyűzet tele lehet morzsával.

 

Ablakpárkányok

Sok háziállat kedvenc tartózkodási helye valamelyik ablakpárkány, de az is lehet, hogy csak növényeket tartunk rajta. Bárhogy is legyen, a párkányok idővel elég koszossá-porossá válnak. Gyakrabban érdemes takarítani ezeket, minthogy az ablakokat pucolnánk.

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!