Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezekre a diétákra kerestünk rá legtöbbször a neten

2020. March 23.

A legtöbb ember tudja, hogy miként is „kellene” okosan, tudatosan és egészségesen leadni a felesleges kilókat. Viszont valahogy csak-csak rákeresünk a különböző diétákra és csodamódszerekre, és sajnos nem csak az észszerűekre. 2019-ben az alábbi keresések voltak a legnépszerűbbek.

1.Böjtölés

Az egyik legdivatosabb diétatrend. Olyan táplálkozást jelent, amely során felváltva eszünk és böjtölünk. Nem az étel mennyisége, milyensége számít, hanem sokkal inkább az, hogy mikor eszünk. A legtöbben a 16:8-as elvet követik: a 8 órás ablakban azt eszünk, amit csak szeretnénk, ezt viszont 16 óra szigorú böjt követi, amikor csak a folyadékpótlás engedélyezett (sőt kötelező).

2.Dr. Sebi diéta

Ez a növényi alapú étrend állítólag úgy fiatalítja meg sejtjeinket, hogy eltünteti szervezetünkből a méreganyagokat. Dr. Sebi – tisztességes nevén Alfredo Darrington Bowman – azt ígéri, hogy módszere helyreállítja szervezetünk természetes lúgosságát, valamint méregtelenít is. Összeállított egy listát az engedélyezett zöldségekről, gyümölcsökről, olajos magvakról, gabonafélékről, olajakról és fűszernövényekről. A listán szereplő élelmiszerek fogyasztása mellett napi 3,8 liter vizet szükséges inni, kerülni kell a konzerves és mag nélküli gyümölcsöket, állati eredetű élelmiszereket, alkoholos italokat, búzából készült élelmiszereket, illetve a mikrosütő használatát.

Mielőtt elkezdenénk követni a diétát, azért vegyük figyelembe, hogy Dr. Sebi igazából semmiféle orvosi képesítéssel sem rendelkezik, illetve diétája egyáltalán nem nyugszik tudományos bizonyítékokon.

3.Noom diéta

Telefonos applikáció, amely személyre szabott fogyókúrát kínál. Rögzíthetjük benne a napi fogyasztásunkat, ezeket a rendszer kalóriatartalmuk alapján rangsorolja, és ajánlásokat is tesz.

4.1200 kalóriás diéta

Egy felnőtt napi kalóriaszükséglete valahol 1600 és 3000 kalória között található. Ha kevesebbet eszünk, szervezetünk elkezdi felélni a zsírtartalékait, majd ezután az izomtömeg is fogyatkozni kezd. Így ha 1200 kcal-nál húzzuk meg a határt, számíthatunk fogyásra, viszont nagyon kell figyelni a kiegyensúlyozott táplálkozás alapszabályainak betartására.

5.Keto Ultra diéta

A ketogén diéta a visszafogott fehérje-, az alacsony szénhidrát- és a magas zsírfogyasztás 3-as elvét vallja. A tápanyagok aránya 75% zsír, 20% fehérje és 5% szénhidrát. A diétával sokan látványos sikereket értek el. Ennek továbbgondolt formája az ultra keto diéta. Egy csodapirulán alapul, amely rögtön ketózisba viszi a szervezetet. Arról, hogy mindez mennyire egészséges, vagy egyáltalán biztonságos-e hosszabb távon a használata, nincsenek megbízható adatok.

Forrás: so delicious

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!