Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezeket a titkos fegyvereket vesd be, ha rettenetesen odaégett az étel

2019. November 29.

Álltunk már elkeseredetten a kedvenc serpenyőnk, lábasunk vagy sütőtálunk felett, méregetve az elégett ételt, és azon gondolkozva, hogy dobjuk-e rögtön a kukába az egészet? Pityergésre semmi ok, létezik két egyszerű módszer, amelyek segítségével a lehetetlen küldetést is siker koronázhatja, és az igencsak rosszul festő konyhai eszközeink újra régi fényükben ragyoghatnak.

Szódabikarbóna+víz+folyékony mosogatószer

Az odaégett ételmaradékok eltávolítására az egyik legjobb módszer az, ha a fenti triót forró vízzel elkeverjük, majd 15-30 percen keresztül áztatjuk benne az edényeket. Ezt követően nincs más dolgunk, mint műanyag dörzsivel alaposan átsúrolni az ominózus felületet. Ha nem lett tökéletes az eredmény, tegyünk az edénybe a keverékből, tűzhelyen forraljuk fel, majd újra töröljük át a problémás részeket.

Szódabikarbóna+ecet

Az ecet sav, a szódabikarbóna pedig hatékony súrolószer, ebből pedig az következik, hogy eredményesen lépnek fel a durva szennyeződésekkel szemben is. A koszos edényben kezdjük el melegíteni az ecet és némi víz keverékét, ez szépen fel fogja lazítani az odaégett ételmaradékokat. Ezután vegyük le az edényt a tűzhelyről, a folyadékot öntsük ki, majd szórjuk a helyére a szódabikarbónát. Amikor biztonságos hőmérsékletűre hűlt az edény, jöhet még egy kis szódabikarbóna, majd jól súroljuk át a felületet műanyag dörzsivel.

Forrás: RD

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!