Ezeket a titkos fegyvereket vesd be, ha rettenetesen odaégett az étel
2019. November 29.Álltunk már elkeseredetten a kedvenc serpenyőnk, lábasunk vagy sütőtálunk felett, méregetve az elégett ételt, és azon gondolkozva, hogy dobjuk-e rögtön a kukába az egészet? Pityergésre semmi ok, létezik két egyszerű módszer, amelyek segítségével a lehetetlen küldetést is siker koronázhatja, és az igencsak rosszul festő konyhai eszközeink újra régi fényükben ragyoghatnak.
Szódabikarbóna+víz+folyékony mosogatószer
Az odaégett ételmaradékok eltávolítására az egyik legjobb módszer az, ha a fenti triót forró vízzel elkeverjük, majd 15-30 percen keresztül áztatjuk benne az edényeket. Ezt követően nincs más dolgunk, mint műanyag dörzsivel alaposan átsúrolni az ominózus felületet. Ha nem lett tökéletes az eredmény, tegyünk az edénybe a keverékből, tűzhelyen forraljuk fel, majd újra töröljük át a problémás részeket.
Szódabikarbóna+ecet
Az ecet sav, a szódabikarbóna pedig hatékony súrolószer, ebből pedig az következik, hogy eredményesen lépnek fel a durva szennyeződésekkel szemben is. A koszos edényben kezdjük el melegíteni az ecet és némi víz keverékét, ez szépen fel fogja lazítani az odaégett ételmaradékokat. Ezután vegyük le az edényt a tűzhelyről, a folyadékot öntsük ki, majd szórjuk a helyére a szódabikarbónát. Amikor biztonságos hőmérsékletűre hűlt az edény, jöhet még egy kis szódabikarbóna, majd jól súroljuk át a felületet műanyag dörzsivel.
Forrás: RD