Ezek a torták versenyeznek a 2020-as Magyarország Tortája címért
2020. February 7.2020-ban ismét jön az Ország Tortája! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette a népszerű Magyarország Tortája versenyt. A nevezések már lezajlottak, illetve az első válogató körre szintén sor került: mutatjuk a 6 döntőst.
Február 6-án a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében került kiválasztásra a 6 döntős tortaköltemény. A követelményrendszer szigorú, egészséges és természetes összetevőkből készült tortákat várnak, valamint külön kiemelték, hogy korábban már nevezett versenytortával nem lehet újra pályázni. Kreatív ötleteket kértek a cukrászoktól, lehetőség szerint magyaros ízvilágot, illetve valamiféle kapcsolódást Magyarországhoz és az augusztus 20-i ünnephez.
A hagyományok szerint a nagyközönség a győztes tortát a 2020. augusztus 20-i ünnepségen kóstolhatja meg, ezt követően számos cukrászda felveszi a kínálatába.
A döntősök:
Tétényi áfonyás mandula – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
Mákvirág – Szívós Zita, Poór István (Major Cukrászda, Budapest)
Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna (Vanília&Gelarto, Nagykőrös)
Curiositas – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
Szegedi Boszorkány – Gyuris László, Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda, Szeged)
Nyitóképünkön a tavalyi győztes Boldogasszony csipkéje.
Őrség zöld aranya, Boldogasszony csipkéje – idén vajon milyen tortaköltemény jut be a „Magyarország tortája” verseny döntőjébe? A versenyre nevezett alkotások élő zsűrizése egész nap zajlik, a szünetekben pedig a fagylaltok világába is elkalauzolunk.
Közzétette: Sirha Budapest – 2020. február 6., csütörtök