Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ez lenne a legjobb módszer a tésztafőzésre?

Tudományosnak tudományos
2017. április 12.

Mindenki másképp főz, nehéz lenne megállapítani, melyik a legjobb, vagy legigazibb módszer bármire is. Inkább csak élvezzük a konyhai ténykedést és a finom eredményt.

De lassan a testtel! Nemrég az Amerikai Vegyészeti Társaság (American Chemical Society, ACS) a PBS-sel karöltve kialakított egy holtbiztos útmutatót a tésztakifőzéshez. Ez egy tudományos módszer – tágabb értelemben „a legjobb”. Eloszlat továbbá bizonyos káros mítoszokat, amely a hagyományos tésztafőzés körül kering.

Tartsuk a vizet forrásban: Ez elősegíti, hogy ne ragadjanak össze a tészták.

Ne adjunk hozzá olajat: Rendkívül megosztó kérdés. Alton Brown tartózkodik tőle, Gordon Ramsay esküszik rá – szerinte ez akadályozza meg a tészta összetapadását.

Ne spóroljunk a sóval: A só – ahogy az ACS is kiemeli – hatásos ízesítőszer, a tésztavízbe szórva élénkíti a tészta ízét. Legyünk vele bőkezűek.

Használjuk a tésztavizet: Mentsünk meg egy merőkanálnyi vizet, mielőtt leszűrjük a tésztát. Hozzáadva a szószhoz, mely a keményítőtartalom miatt segít, hogy a tésztához még jobban odatapadjon a mártás.

Ne áztassuk be a kifőtt tésztát: Ez lemossa róla a keményítőt.

Nézd meg videón is:

https://www.youtube.com/watch?v=gSOnxUBJs8A

forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nemcsak fogyasztani, hanem készíteni is nagyon jó!
Paradicsomos-sajtos spagettimuffin

Paradicsomos-sajtos spagettimuffin

Ez a partifalatka (ami egy tál szezonális salátával vacsoraként is szolgálhat) hatalmas sikert arat gyerekek és felnőttek körében egyaránt, hiszen ki ne szeretné a paradicsomos spagettit jó sok sajttal megszórva?
Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!