Ez a 4 eszköz szükséges grillezéskor, viszont erre a négyre nincs szükség
Már rengeteget írtunk a grillezésről, számos receptet is találsz nálunk. Most viszont szükséges és szükségtelen eszközöket mutatunk.
Ami kell:
fogók: Két különfélét szerezzünk be, egyet a készételnek, egyet pedig a nyersnek. Egy 30 centis hosszúságú pont megfelelő, hiszen elég hosszú ahhoz, hogy ne kerüljön a kezünk a tűz közelébe, de elég rövid, hogy biztosan tartsuk vele az ételt.
fémsörtés tisztító kefe: Elizabeth Karmel, a Girls at the Grill alapítója sütésenkénti 2 tisztítást javasol. Melegítsük fel a grillt, majd keféljük át, mielőtt rátennénk a húst/zöldséget, a sütés végeztével pedig ismét végezzük el a műveletet. Ha nincs kéznél ilyen tisztító kefe, egy alufóliadarabbal is takaríthatunk.
húshőmérő: „Nagyon kevés ember képes érintésre megállapítani a húsról, hogy rendese átsült-e.” – mondja Karmel. Ne bízzuk a dolgot a véletlenre, szerezzünk be egy hőmérőt.
ecset és visszazárható zacskó: Bármilyen alapanyagot grillezünk, az íztrió alap (olaj, só, bors). Ezeket szórjuk/csurgassuk bele egy tasakba, majd mehet hozzá a hús/zöldség. Jól összerázzuk, átmasszírozzuk, majd az ecsettel mindent átkenünk.
Ami felesleges:
zöldségtartó: Ne tegyük bonyolulttá a zöldségsütést, mehetnek egyenesen a rácsra, így jobban karamellizálódnak, és az ízük is jobb lesz.
grillvilla: „Nem szúrom meg a sülő alapanyagot, hiszen így a finom szaft kiszivárog belőle” – magyarázza Karmel. Teljesen megfelelnek a fogók.
olajadagoló: Karmel teljes mértékben a grillrács beolajozása ellen van. Igaz, hogy amint a rácshoz ér az alapanyag, odatapad, viszont amint sül, elengedi magát, így teljesen felesleges sütés előtt olajozni. Inkább a húst/zöldséget olajozzuk, ne a sütőt.
pizzakő: Süthetünk pizzát is a grillen, viszont teljesen felesleges ezért beszereznünk ezt a kelléket. Karmel szerint is pénzkidobás egy pizzakő, hiszen a grillrácson is megfelelően elkészíthető az olasz finomság.
forrás: thekitchn.com