Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Étkezés a kor előrehaladtával

Helyes táplálkozással erősíthetjük mentális hogylétünket, növelhetjük az energiaszintünket, és ellenállóbbak lehetünk a betegségekkel szemben.
2021. March 1.

Az idő vasfoga senkit nem kímél. Ahogy öregszünk, egyre inkább megérezzük az időjárásváltozást, az éjszakázást vagy akár csak egy kimerítőbb munkanapot. Nem számít, hogyan táplálkoztunk eddig, sosem késő rátérni egy egészségesebb életmódra.

Hosszabb és vitálisabb élet

A helyes tápanyagok erősítik immunrendszerünket és segítenek a szervezetnek felvenni a harcot a betegséget okozó toxinokkal szemben. Fontos, hogy amennyire lehet, tartsuk testsúlyunkat, ezzel csökkentve a szívelégtelenségek és a stroke kockázatát, valamint kordában tartva vérnyomásunkat. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a cukorbetegség valamint a csontritkulás elkerülésére is. Ne feledjük! Minél vitálisabbak maradunk, annál kevesebb segítségre szorulunk majd a hétköznapokban.

Pallérozzuk elménket!

Azok, akik sok gyümölcsöt-zöldségeket, halat és magot fogyasztanak, vélhetően elegendő Omega3 zsírsavhoz jutnak, ami segíti az agyat tisztának maradni, így csökkentve például az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát. Bónusz: az antioxidánsokban gazdag zöld tea a kor előre haladtával élesíti a memóriát és javítja a koncentrációt.

Fotó: 123 RF

Érezzük magunkat jobban a bőrünkben!

 Általánosságban elmondható, hogy akik fitten tartják magukat, pozitívabb énképpel rendelkeznek, és mint tudjuk, a pozitív szemléletmód már szinte fél egészség. Ahogy a mondás is tartja: ép testben, ép lélek!

Nem csak az ételről szól

Amikor az étkezésről beszélünk, ne csak az jusson eszünkbe, hogy finom falatokat veszünk a szánkba. Az evés öröme a többszörösére nő, ha azt szeretteink körében költhetjük el. Az idősebbeket sokszor fenyegeti a magány, és a családi ebédek nem mindig jönnek össze minden hétvégén (pláne nem mostanság). Gondoljunk hát tágabb értelemben véve is közösségi élményre, ha az evés kerül szóba!

Közös bevásárlás

Egy közös bevásárlás által nem csak az aktuális pletykákon osztozhatunk, hanem az akciókon is: gondoljunk csak az „egyet fizet, kettőt kap” leértékelésekre. Ha ketten használjuk ki, máris 50%-ot spóroltunk az adott termék árán!

Főzzünk egymásra!

Gondoskodni jó, és az is jó érzés, ha valaki gondol ránk. Kínáljuk meg a szomszédokat, ha jól sikerül a meggyes pite, nem kizárt, hogy pár napon belül viszonozzák a kedvességet!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme egy kényelmes piterecept pitenapra: Sára meggyes pitéje

Íme egy kényelmes piterecept pitenapra: Sára meggyes pitéje

A mirelit meggyet tulajdonképpen ki sem kell olvasztani, és már használható is. A tészta a szokásos pite tészta, amit én szinte sosem csinálok édesen, vagyis nem adok hozzá cukrot. A sima, jól bevált omlós tészta receptemet megmásfélszerezem, és míg pihentetem, elkészítem a tölteléket.
Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve a valóságos koránál

Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve a valóságos koránál

A szív-és érrendszeri betegségek megelőzésben a tudatos táplálkozás rengeteget segíthet
Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora

Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora

Gyors, egészséges, és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!