Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ennyi ideig kell áztatni a tejben a kekszet

A pontos számot egy egyetemi kutatócsoport állapította meg
2017. szeptember 14.

A kutatók 2 hetet töltöttek azzal, hogy megoldják a rejtélyt: mégis meddig kell áztatni a kekszet a tejben. A lényeg, hogy ne máljon szét az étel, de ne is legyen túl száraz. A kísérleteket egy hosszú beszélgetés előzte meg. Dr. Tadd Truscott, a kutatócsoport egyik tagja elárulta, mindenkinek volt véleménye a témában, ezért döntöttek amellett, hogy tudományos útra terelik a dolgot.

 Utah State University’s Splash Labjében a vitát követően többféle kekszen (töltelék nélkülin, töltötten, graham kekszen, stb.) is elvégezték a mártogatási kísérletet. Megállapították, hogy minden fajta körülbelül ugyanannyi idő alatt szívja meg magát folyadékkal.: a kekszek 1 perc alatt magukba szívták a folyadék 50%-át.

Ezen arányszám értelmében egy keksz 4 másodperc áztatást igényel. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az áztatás során cukor és fehérje távozik a kekszből.

forrás: Hello Giggles

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Keksznapot ünneplő pillekönnyű csokis keksz

Keksznapot ünneplő pillekönnyű csokis keksz

Véégre itt a nagy nap! A kekszet ünnepeljük, én pedig úgy vártam, mintha legalábbis születésnapom lenne. Annyi minden jutott eszembe erre a jeles napra, hogy hirtelen nem is tudtam, hova kapjak, végül az egyik kedvencemmel, egy pillekönnyű, csokival töltött keksszel gondoltam megünnepelni ezt a csodálatos alkalmat.
Sóspereces és csokidarabos keksz

Sóspereces és csokidarabos keksz

Mert a sós az édessel jól harmonizál

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.