Ennyi ideig kell áztatni a tejben a kekszet
A kutatók 2 hetet töltöttek azzal, hogy megoldják a rejtélyt: mégis meddig kell áztatni a kekszet a tejben. A lényeg, hogy ne máljon szét az étel, de ne is legyen túl száraz. A kísérleteket egy hosszú beszélgetés előzte meg. Dr. Tadd Truscott, a kutatócsoport egyik tagja elárulta, mindenkinek volt véleménye a témában, ezért döntöttek amellett, hogy tudományos útra terelik a dolgot.
Utah State University’s Splash Labjében a vitát követően többféle kekszen (töltelék nélkülin, töltötten, graham kekszen, stb.) is elvégezték a mártogatási kísérletet. Megállapították, hogy minden fajta körülbelül ugyanannyi idő alatt szívja meg magát folyadékkal.: a kekszek 1 perc alatt magukba szívták a folyadék 50%-át.
Ezen arányszám értelmében egy keksz 4 másodperc áztatást igényel. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az áztatás során cukor és fehérje távozik a kekszből.
forrás: Hello Giggles